Hačanov: Đoković želi da bude najbolji u svemu

ATP 4. dec 202311:23 2 komentara
Karen Hačanov
Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Nije tajna da je Novak Đoković uzor skoro svim mlađim teniserima. Jedan od njih je Karen Hačanov. Rus je i dobar prijatelj sa najvećim šampionom svih vremena.

– Imam još mnogo prostora za napredak, u mnogim elementima igre bih mogao da budem još bolji – ističe 15. teniser sveta posle trijumfa na Trofeju istočne Palmire, egzibicije u Sankt Peterburgu, sa 6:3, 6:3 protiv Francuza Manarina.- Moj tim i ja stalno diskutujemo o tome. Kada bih uspeo da budem u svemu perfektan, onda bih bio kao Đoković, prvi na svetu.

Pročitajte i:

Hačanov ne krije da bi voleo da bude kao Novak.

– Čak i on kaže da mu uvek nešto nedostaje, i on stalno sve popravlja u svojoj igri. Đoković je opsednut željom da bude najbolji u svemu.

Rus ima 27 godina, bio je osmi na svetu još pre četiri. Bio je dobro počeo ovu sezonu ali su ga povrede sprečile da se vrati u top ten.

– Kada bih mogao sve da popravim za deset odsto, to bi mi mnogo pomoglo i na terenu i van njega – ističe. – Na primer, voleo bih da kopiram servis Miloša Raonića.

Hačanov kaže da još nema spreman takmičarski kalendar za 2024:

– Sve zavisi da li ću moći da igram na Olimpijadi u Parizu. Isto važi i za Medvedeva, Rubljova, Safijuljina i Karaceva. Rekli su da je odluka odložena za mart ili april. Sve dotle naš kalendar zavisi od toga – otkriva da su ruski teniseri u neprijatnoj situaciji jer još ne znaju šta će sve igrati u 2024. Hačanov se nada da će braniti srebrnu medalju iz Tokija.

Karen Hačanov
Matthew Stockman/Getty Images

Zbog povrede nije igrao između Rolan Garosa i Ju-Es opena, a deo oporavka je proveo u Beogradu.

– Sada sam potpuno zdrav. Odično sam se pripremio za azijsku turneju, osvojio titulu u Džuhaju i nadam se da ću biti na maksimalnom nivou za početak nove sezone.

Ne krije koji mu je cilj u 2024:

– Još nisam realizovao svoj potencijal, ni teniski ni fizički. Zaista mnogo verujem mom timu i samom sebi i zato ću probati da narednih nedelja i meseci maksimalno radim kako bih došao u tu poziciju.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare