Ivanišević za SK: Zimonjić – perfektan za Novaka (VIDEO)

ATP 2. apr 202419:00 6 komentara

Ko će biti novi trener Novaka Đokovića, pitanje je na koji odgovor žele da čuju svi koji vole tenis.

Ni Novak još nije načisto, ali sa njim u Monte Karlu je trenutno Nenad Zimonjić.

Pravi odgovor je upravo – Zimonjić, kaže u ekskluzivnom intervjuu za Sport klub Goran Ivanišević, doskorašnji Đokovićev trener.

INTERVJU SA GORANOM IVANIŠEVIĆEM PREMIJERNO GLEDAJTE NA SPORT KLUBU 1 U SREDU OD 17.50. 

Pročitajte još

“Ne znam još koliko će Novak igrati, to zavisi od njega, ali mislim da je sada sa njim perfektna osoba u ovom trenutku – Ziki. On je moj veliki prijatelj, mnogo smo toga prošli, volim ga – on je veliki teniski znalac. Ipak, ono što je najvažnije u celoj toj priči jeste da poznaje Novaka”, kaže Ivanišević i dodaje:

“Ne treba Novaku sada neki novi trener, dok ga prvo upozna, ovaj (Novak) bi posle deset dana ‘poludeo’, a taj trener bi se pitao šta se događa. Moja teorija je – Balkanac može svakoga da trenira, ali Balkanca može samo osoba s ovih prostora. Marjan (Vajda) je Slovak, ali tu smo blizu, dok je Boris jako dobro s njim funkcionisao, pošto je teniski vrlo inteligentna osoba. Mnogo mu je pomogao”.

Obrazložio je potom Ivanišević dodatno zašto je Zimonjić pravo rešenje.

“Čuli smo se Ziki i ja, pričali smo i pre nego što sam saznao da ga je Novak pozvao, mislim da je Ziki perfektan za Novaka. Može mu pomoći i teniski, Novak sve zna, ali možda će mu istu stvar reći na drugačiji način, drugi pristup, što će biti osveženje za Novaka. Ziki poznaje Noletov mentalitet, bili su u Dejvis kup timu zajedno, Ziki je bio i selektor”, zaključuje Ivanišević.

U jednoipočasovnom intervjuu za Sport klub Ivanišević je govorio i o razlozima rastanka i razgovoru vođenom u Americi, o tome hoće li se Novak “probuditi”, najlepšim i najtežim trenucima skoro petogodišnje saradnje i brojnim drugim detaljima.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare