Kecmanović pobedio posle mesec i po dana

ATP 21. sep 202316:32 1 komentar

Srpski teniser Miomir Kecmanović uspešno je prošao prvu prepreku na ATP turniru serije 250 u kineskom Čengduu, pošto je savladao Bendžamina Loka iz Zimbabvea 6:2, 6:3.

Miomir je konačno pobedio. Posle mesec i po dana i tri vezana poraza Srpski teniser najzad je uspeo da prođe prvu prepreku na nekom turniru. Da li je ovo naznaka boljih dana, ili samo logična posledica što je naspram 47. tenisera sveta bio tek 346. na ATP listi, videće se u narednom kolu. A tamo ga čeka znatno ozbiljniji izazov u vidu Korentana Mutea.

S obzirom da je bio u krizi, Kecmanović je sasvim dobro odradio meč. U prvom setu je bio autoritativan, uzeo dva brejka, protivniku dozvolio samo dve brejk šanse. U drugom je odmah poveo 3:0 i delovalo je da je na putu da brzopotezno završi meč.

Međutim, Lok je konačno uspeo da iskoristi brejk loptu, osmu po redu i prvo smanji na 3:2, potom i da izjednači. Ipak, to je bilo sve od tenisera iz Zimbabvea, pošto je Kecmanović uzeo naredna tri gema i završio meč za sat i 29 minuta.

Bonus video