Kejhil: Novak će nastaviti da napreduje

ATP 2. apr 20248:30 5 komentara
(Photo by Daniel Pockett/Getty Images)

Janik Siner je sada teniser u modi, a isto važi i za njegovog trenera Darena Kejhila. Otkako je australijski stručnjak ušao u stručni štab mladog Italijana, njegova karijera je pošla uzlaznom putanjom. Ova sezona protiče potpuno u njegovom znaku, međutim, Australijanac ne gubi oprez.

– Znamo da će Đoković nastaviti da napreduje, da traži rešenja, da će i Medvedev tražiti rešenje – ističe Kejhil da se rivali neće predati i da zato i sam Siner mora stalno da unapređuje igru.- Alkaras stalno poboljšava servis. Svako stalno pravi promene kako bi igrao bolje. Siguran sam da će Janik nastaviti da napreduje.

Na pitanje na konferenciji za medije da uporedi Sinera sa Đokovićem, Nadalom i Federerom, Australijanac odbija odgovor:

– Ne mislim da iko treba da bude poređen sa tom generacijom, pogotovo jer Novak još igra, kao i Nadal. Ono što su oni postigli je neverovatno. Ne verujem da ćemo ikada ponovo videti takvu dominaciju. Fantastično je kako su oni gurali jedan drugog i pomerali granice ove igre. Sve što danas rade mladi teniseri je posledica toga što je uradila ova generacija. Ja ipak ne bih poredio Karlosa ili Janika ili Holgera sa njima, jer mislim da je to nefer. Oni moraju prvo sebe da afirmišu. Imaju dobar nivo, ali prvo moraju mnogo da pobeđuju da bismo počeli da ih poredimo sa velikom trojkom.

Kejhil otkriva u čemu je Siner najviše napredovao.

– Servis, igra u tranziciji, slajs bekhend za promenu tempa, mogućnost da forhend igra u više pravaca, ritern.

Kao ključni trenutak u karijeri svog pulena, Australijanac ističe završetak prošle sezone.

– Finale završnog Mastersa u Torinu i titula na Dejvis kupu su bili veoma veliki momenti za njega. Uspeo je da taj zalet prenese na Australijski open. Sada protiv bilo koga da stane na teren, svakoga poštuje, ali se više nikoga ne boji. To je veoma važno jer je u stanju da uvek pruži maksimum.

Kejhil je kao trener doveo troje tenisera do broja 1: Lejtona Hjuita, Andrea Agasija i Simonu Halep. Nema sumnje da se nada da će Siner biti četvrti u tom nizu.

– Kada sam radio sa Agasijem, on je na svaki meč izlazio sa bude još bolji teniser. Isto važi za Janika. I on će to stalno raditi i siguran sam da će to i uspeti.

Siner je od avgusta osvojio Toronto, Peking, Beč, Dejvis kup, Australijski open, Roterdam i sada Majami. Đokovića je savladao tri puta u poslednja četiri meča, a Medvedeva čak pet puta zaredom.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare