Kirjos: Razmišljao sam o samoubistvu, drogirao se i pio…

ATP 24. feb 202213:33 1 komentar
Nik Kirjos
Photo by Quinn Rooney/Getty Images

Australijski teniser Nik Kirjos kaže da je pre tri godine prošao jedan od najmračnijih perioda u životu, te da je razmišljao o samoubistvu.

Vesti iz tenisa:

Na instagramu je 26-godišnji Kirjos okačio fotografiju sa Australijan opena 2019. godine, i započeo je svoju ispovest.

„Ovo sam ja pre tri godine na Australijan openu. Većina bi pretpostavila da sam psihički dobro ili da uživam u životu. To je bio jedan od najmračnijih perioda u mom životu. Na mojoj desnoj ruci možete da vidite znake samopovređivanja. Imao sam samoubilačke misli i bukvalno sam se borio da ustanem iz kreveta, a kamoli da igram pred milionima ljudi. Bio sam usamljen, depresivan, negativan, konzumirao sam alkohol, drogu, gurao sam od sebe porodicu i prijatelje“, napisao je Kirjos i dodao:

„Osećao sam se kao da ne mogu da razgovaram ni sa kim, niti da nikome verujem. To je bila posledica zatvaranja u sebe i odbijanja da se oslonim na svoje voljene i da jednostavno samo malo-pomalo teram sebe da budem pozitivan. Znam da svakodnevni život može da izgleda izuzetno iscrpljujuće, ponekad nemoguće. Razumem da se osećate slabo ili uplašeno ako otvorite. Kažem vam odmah, u redu je, niste sami. Prošao sam kroz taj period kada je izgledalo kao da te pozitivne energetske vibracije nikada neće biti stvarnost“.

Želja Australijanca očito je da pomogne drugim ljudima koji se trenutno tako osećaju.

„Molim vas, nemojte se osećati kao da ste sami, ako se osećate kao da ne možete ni sa kim da razgovarate, tu sam, javite se. Ponosan sam što mogu da kažem da sam potpuno preokrenuo život i da imam potpuno drugačiji pogled na sve, ne uzimam jedan trenutak zdravo za gotovo. Želim da budete u mogućnosti da dostignete svoj puni potencijal i da se osmehnete. Ovaj život je divan“, zaključio je Kirjos.

Kirjos je u karijeri dosad osvojio šest titula, bio je i 13. na svetu, uz dva grend slem četvrtfinala.