Kordi na ulici sa ruke otet sat od 300.000 evra

ATP 12. apr 202410:43 4 komentara
(Photo by Julian Finney/Getty Images)

Kada dođete u Monte Karlo, dve asocijacije iskoče. Bogatstvo i bezbednost. Jedna bez druge i ne idu u gradovima gde žive i milijarderi i milioneri. Ali to ne važi i za komšiluk. Sebastijan Korda se na ličnom primeru uverio da nije uvek tako. Na sred ulice, u gradiću praktično na periferiji Monte Karla, otet mu je sat sa ruke čija vrednost je oko 300.000 evra.

To se dogodilo samo nekoliko dana pre početka mastersa u Kneževini. Dvojica momaka su odjednom okružili Amerikanca, ne mnogo daleko od stadiona, i oteli mu sat. Odmah su uzjahali mopede i pobegli. Iako je prošlo nedelju dana, policija ih još nije otkrila, mada intenzivno traga. Trenutak pljačke je snimila kamera, a policija tvrdi da je prepad bio isplaniran.

Amerikanac očigledno nije očekivao da će mu se tako nešto dogoditi u ovom delu sveta. Išao je u košulji zavrnutih rukava, opušteno silazio niz stepenice a neko je prepoznao vrednost sata, inače marke „Rišar Mil“.

Korda je bio uznemiren zbog krađe, ali nije hteo da odustane od takmičenja. U prvom kolu je deklasirao Španca Davidovića sa 6:1, 6:2, a u drugom identičnim rezultatom izgubio od Janika Sinera.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare