Madrid se sve više nada Đokoviću

ATP 16. apr 202418:50 0 komentara
Clive Brunskill/Getty Images)

Kad god počne sezona na šljaci i nagomilaju se veliki turniri – jedan gren slem i tri mastersa u roku od oko dva meseca – počnu špekulacije gde će Novak Đoković biti odsutan. I kao po pravilu prst se uperi ka Madridu. Em je u sredini, između Monte Karla i Rima, em zbog nadmorske visine ima drugačije uslove za igru od ostalih, em se tamošnja publika jednom veoma ružno ponela prema Đokoviću...

Prošle godine je tako i bilo. Nole je zbog prenatrpanog kalendara – igrao je i u Banjaluci – jednostavno morao nešto da preskoči i izbor je pao na Magičnu kutiju, kako se zove madridski stadion. I isplatilo se. Nole je osvojio Rolan Garos, krunu sezone na šljaci.

Otkako je najbolji teniser svih vremena promenio doktrinu i počeo da manje igra kako bi sačuvao svežinu za najveća takmičenja, što je posebno do izražaja došlo ove godine, nagađa se da bi Madrid ponovo mogao da bude žrtvovan.

Možda tako i bude, ali je možda najrealnije da Nole još nije presekao. S jedne strane, još je na listi učesnika, iako masters počinje za sedam dana. S druge strane, na njegovom oficijelnom sajtu još ne piše da mu je Madrid sledeći turnir. Ta rubrika je i dalje prazna.

Ako dilema još postoji – a to znaju samo Đoković i njegov stručni štab – lome se oko sledećeg. Sa obzirom na slabe rezultate, ali i igru, od početka godine, da li je bolje u Madridu kroz mečeve dizati formu ili je to možda opasno jer može da premoren dođe u Pariz. Igranje u Rimu se verovatno ne stavlja pod znak pitanja jer mu je to uvek bio najuspešniji turnir na šljaci sa čak šest titula. S druge strane, nikada u karijeri nije u istoj godini osvojio rimski i pariski pehar.

– Mene brine Novakova fizička sprema – komentarisao je Endi Rodik Đokovićev poraz od Kaspera Ruda u polufinalu u Monte Karlu.- Mnogo se brzo umorio. Već u prvom setu je delovao umorno, iscrpljeno. A vreme je bilo normalno, nije bila vrućina. Potom je izgledalo da je našao svoj korak, ali su se u trećem setu problemi vratili. Kao da je cele nedelje nešto tražio. To je alarmantno.

Činjenica da je Nole u Kneževini izgubio od igrača koji mu nikada ni set nije uzeo, najjasnije govori u prilog teze da je još daleko od prave forme. A forma se najbolje vraća kroz mečeve. Možda zato raste nada Madrida jer iako uslovi za igru nisu idealni, Đoković bi tamo dobio ono što mu možda ove godine najviše nedostaje. Ono šampionsko samopouzdanje u važnim mečevima koje ga je i napravilo najboljim u istoriji.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!