Mari o „Velikoj četvorci“: Trojica legendi i neki klovn

ATP 22. sep 202218:58 3 komentara
Endi Mari, Novak Đoković
Lewis Storey/Getty Images for Laver Cup

Na predstojećem Lejver kupu povlači se jedna od najvećih legendi svetskog tenisa, Rodžer Federer, a u londonskoj “O2 areni” ga očekuje fanstastična prestava. Odlasku u penziju sjajnog Švajcarca svedočiće trojica najboljih igrača iz njegove ere – Novak Đoković, Rafael Nadal i Endi Mari.

Lejver kup:

Najmanje uspešan među četvoricom asova svakako je Škot, koji je osvojio tri grend slema i uvek je iskazivao veliko poštovanje prema Rodžeru, Rafi i Novaku. Kao i mnogo puta dosad, nije mu bilo strano da se našali na svoj račun.

“Velika trojka i jedan klovn. Ovakvi treninzi se ne viđaju često. Apsolutna je privilegija deliti teren sa ovom trojicom momaka poslednji put”, napisao je 35-godišnji Endi Mari uz komentar slike na kojem se nalazi sa trojicom najuspešnijih tenisera 21. veka.

Teniser iz Glazgova igrao je čak 11 GS finala, triput ga je u borbi za trofej pobedio Federer, a pet puta Đoković.

Prvog dana Lejver kupa, u petak, u večernjem programu će u dublu igrati Federer/Nadal protiv Džeka Soka i Frensisa Tijafoa. Taj okršaj na programu je drugi po redu u večernjem programu, a od 19 sati sastaju se Endi Mari i Aleks de Minor.

U dnevnom programu imamo još dva meča Tim Evrope protiv Tima sveta – od 13.00 sastaju se Kasper Rud i Džek Sok, a potom na teren izlaze Stefanos Cicipas i Dijego Švarcman.