Medvedev i Simon krili da sarađuju od decembra!

ATP 27. feb 20247:45 0 komentara
(Photo by Alex Morton/Getty Images)

Danil Medvedev i Žil Simon su već počeli da sarađuju krajem 2023, ali su to krili od javnosti! To je otkrio Francuz, ali nije dao nikakvo objašnjenje zašto su tako odlučili. To znači da su sarađivali i tokom Australijskog opena, na kome je Rus izgubio finale protiv Janika Sinera iako je vodio sa 2:0. Zvanična informacija do ovog otkrića je bila da će prvi turnir na kome će njih dvojica pojaviti biti u Indijan Velsu, ali lako se može dogoditi da Simon bude uz Medvedeva već danas u Dubaiju kada igra prvi meč protiv Kazahstanca Ševčenka.

– Počeli smo da radimo u decembru ali ništa nismo rekli – otkriva nekada šesti teniser sveta.- Kada je Danil bio u Australiji, ja sam mu slao taktike za mečeve a Žil Servara mu ih je prenosio.

Simon ima 12 titula, ali nijednu veću od serije 250. Bio je poznat kao sjajan taktičar koji je sve postizao snagom uma, jer ga snaga udaraca nije krasila.

– Moj zadatak će i biti da pravim taktiku za Danila – objašnjava.

Simon se penzionisao pre nešto više od godinu dana, posle poraza od Feliksa Ožea-Alijasima u osmini finala u pariskom Bersiju. Nije dugo izdržao van tenisa.

– Više igrača me je pitalo da im budem trener, ali mi nije odgovaralo da putujem mnogo. Ne mogu da budem 35 nedelja godišnje na putu. Zato mi je odgovarao poziv Medvedeva. Već je formiran igrač, sa njim ne moram stalno da putujem.

Drugim rečima Žil Servara ostaje glavni trener, Simon će slati taktičke savete i putovati kada ovaj prvi ne može.

Medvedev kaže da je ovakav izbor logičan za njega:

– Ramišljao sam o Simonu iz više razloga. Odlično poznaje tenis, to se vidi – podsetio je Rus da je igrao četiri puta protiv svog trenera i samo jednom pobedio.- Ne samo da je uspevao da me nadigra nego je činio da se ne osećam dobro na terenu. Dva Žila mogu da diskutuju kako je on to uspevao i kako da treniramo da to izbegnem protiv drugih tenisera.

Četvrti teniser sveta kaže i da mu je neophodan rad na psihološkom segmentu.

– Nisam uspevao u 2023. da osetim istu vatru na ostalim turnirima kao na gren slemovima – objašnjava.- A to je veoma važno kada igrate protiv najboljih na svetu. To takođe želim da promenim, da budem sposoban da pružim 1.000 odsto na svakom takmičenju.

Kaže da nije imao problem da preboli propuštenu priliku u Melburnu, drugu u poslednje tri godine. I protiv Sinera pre mesec dana, i protiv Rafaela Nadala pre dve godine, nije u finalima iskoristio 2:0 u setovima.

– Bilo je lako preboleti – otkriva.- Odigrao sam veliki turnir, dobro igrao finale.

Objasnio je i zašto je preskočio Roterdam i Dohu, gde je branio pehare.

– Posle Australije mučile su me povrede stopala, primicača i ramena. Sve sam to morao da saniram, a nedelju dana treninga u Dubaiju su mi pomogli da se pripremim.

Medvedev ima 20 titula, ali nikada nije odbranio nijednu.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!