Monfis: Menšik će brzo u vrh

ATP 22. feb 202420:29 3 komentara
Photo by Darrian Traynor/Getty Images)

Gael Monfis se opet vraća. Francuski veteran sa više bolovanja nego radnih dana, ponovo igra kao u boljim vremenima. Iako 37-godišnjak i zbog mnogo pauza tek 68. na svetu, Monfis se lako plasirao u polufinale Katarskog opena nadigravši mnogo mlađeg zemljaka Iga Imbera sa 6:4, 6:2.

Posle maratona protiv Kineza Džidžena Džanga, sada je znatno lakše završio posao.

– Nije bilo tako lako kao što kaže rezultat – ističe Monfis koji je jednu od 12 titula osvojio baš ovde.- Mislim da sam odigrao najbolji meč otkako sam došao ovde. Sve je bilo bolje nego u prethodnim susretima. Servis, ostali udarci. Mnogo dobro se krećem, zadovoljan sam i tim segmentom.

Ako su rezultati njegovog sledećeg protivnika, Jakuba Menšika, iznenađenje za skoro sve u Dohi, ali i širom teniskog sveta, za njega nisu:

– Znam ga malo. Sjajan je momak, veoma talentovan. Biće vrlo brzo u vrhu. To je sigurno. Mislim da svi mi u tenisu već znamo za njega.

Naravno, sve ovo nije dovoljno za ozbiljnu pripremu.

– Moj trener će analizirati njegovu igru pa ćemo pripremiti taktiku – dodaje Monfis.- Međutim, prema onome što sam do sada video u Dohi, zaista je kompletan teniser. Biće to težak meč.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare