Nadal ispao sa turnira u Vašingtonu, Heris bolji u tri seta

ATP 6. avg 20213:28 > 3:29 22 komentara
Rafael Nadal
AP Photo/Nick Wass

Južnoafrikanac Lojd Heris pobedio je Španca Rafaela Nadala 2:1 u osmini finala ATP turnira u Vašingtonu. Po setovima je bilo 6:4, 1:6 i 6:4.

Rafael Nadal ne deluje spremno za deo sezone na betonu. On nije uspeo da prođe drugu prepreku na turniru u Vašingtonu. Posle tri seta koja je igrao protiv Džeka Soka, sada je u tri isapo od Lojda Herisa.

U prvom setu su oba tenisera odlično držala svoj servis. Lojd Heris je jedini brejk napravio u sedmom gemu kada je imao tri uzastopne brejk prilike, a iskoristio je drugu. Do kraja je dobro držao svoj servis, mada je u poslednjem servis gemu pri rezultatu 5:4 Nadal imao prvu brejk šansu. Nije je iskoristio i Heris je poveo 1:0.

Drugi set je u potpunosti pripao Špancu. Izgubio je svega sedam poena na svoj servis od ukupno 23. Taj deo meča je trajao svega 33 mintua i već je bilo 1:1.

Lloyd Harris
Scott Taetsch-USA TODAY Sports

Treći set odmah počinje brejk loptama za Rafu, ali ih on nije iskoristio. Još jednu i ispostaviće se poslednju brejk šansu imao je u petom gem pri rezultatu 2:2. Opet su oba igrača dobro držala svoj servis, izjednačenja su bila retka da bi Nadal popustio u kljunom momentu. Servirao je za ostanak u meču i tada je izgubio servis. Heris je dobio treći set 6:4, a taj deo meča je trajao čitav sat.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare