Nadal se prijavio za Lejver kup u Berlinu

ATP 22. apr 202411:21 1 komentar
(Photo by Clive Brunskill/Getty Images for Laver Cup)

Rafael Nadal je poslednje dve godine igrao na kašičicu a sada izgleda želi da to nadoknadi. Iako je do pre neki dan stalno otkazivao učešća na takmičenjima, odjednom je promenio strategiju. Igraće na mastersu u Madridu ove nedelje, a prijavio se i za Lejver kup u Berlinu od 20. do 22. septembra.

– Veoma sam srećan što ću ponovo igrati za ekipu Evrope – istakao je Španac.- Imam neka specijalna sećanja na ovo takmičenje, uključujući i oproštaj Rodžera Federera pre dve godine u Londonu.

Rafa je tada poslednji put igrao, a mnogi smatraju da sada želi da se oprosti i od ovog takmičenja. Federer je baš na Lejver kupu odigrao poslednji duel u karijeri, i to u dublu sa Nadalom. Švajcarac je jedan od suvlasnika takmičenja tako da je sigurno i on učestvovao u odluci da se pozove njegov veliki rival.

– U ovom trenutku svoje karijere, želim da izađem na teren i svaku priliku maksimalno iskoristim – dodao je nosilac 22 gren slem trofeja. – Ekipna takmičenja uvek donose neverovatno iskustvo a ja sam uvek uživao da igram za ekipe. Jedna čekam da dođem u Berlin i pomognem Evropi da vrati titulu u Lejver kupu.

Pre Nadala igranje u Timu Evrope su već potvrdili Karlos Alkaras, Danil Medvedev i Aleksander Zverev. Čekaju se još dvojica, jer svaka ekipa ima šestoricu članova.

– Rafa je apsolutna legenda našeg sporta i pravi šampion u svakom smislu te reči – nije Bjern Borg, selektor Evropljana, krio koliko je zadovoljan zbog njegovog pristanka da igra.- On voli da igra Lejver kup i za nas je neverovatno da u ekipi već imamo njega, Karlosa, Danila i Sašu.

Ekipa Sveta je do sada prijavila trojicu igrača: Aleksa de Minora, Tejlora Frica i Tomija Pola. Lejver kup se igra od 2017. i Evropa je pobeđivala sve do pretprošle godine, kada se ratna sreća okrenula. Prošle godine je Svet odbranio trofej.

Novak Đoković je poslednji put igrao baš u Londonu 2022, a još postoji mogućnost da prihvati poziv i zaigra u Berlinu. Otežavajuća okolnost je što se Lejver kup igra u veoma nezgodnom terminu, posle Ju-Es opena i Dejvis kupa.

Reč je o egzbicionom meču, za koji učesnici dobijaju premije.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare