Nadal: Na RG je trenutak da dam sve, da umrem

ATP 17. apr 202419:33 10 komentara

Nekadašnji prvi teniser sveta Rafael Nadal kaže da je teško da će opet zaigrati u Barseloni.

NAJPOPULARNIJE NA SPORT KLUBU

MVP trka: Glasovi pristižu, Kako stoji Nikola Jokić?

Još je rano: Nadal se raspao u drugom setu!

Evroliga suspendovala Teodosića i kaznila Partizan

Bik sa Majorke u Barseloni je 12 puta osvajao trofej, a sada je u drugoj rundi ispao od Aleksa de Minora sa 7:5, 6:1.

Pročitajte i:

„Sa skoro potpunom sigurnošću mogu da kažem da se neću ponovo takmičiti ovde. Voleo bih da sam mogao da budem još konkurentniji, ali za mene je bilo lepo što sam mogao da odigram i dva meča. Teško mi je… Imao sam sreće da na ovom turniru ispišem divnu istoriju, a sada će drugi pokušati da me prestignu. Sve ima početak i kraj, nema nikakve drame“, rekao je Nadal i dodao:

„U Madridu ću igrati ako se budem osećao dobro, sada moram da odradim dobru nedelju treninga. Tokom meča sam se osećao dobro i uživao sam“.

Nadal se trudi da s optimizmom gleda u budućnost.

„Odlazim odavde ubeđen u to da sam napravio korak napred, nije danas trebalo da budem na vrhuncu. Ako mi telo bude dobro reagovalo na treninge, verujem da ću i u Madridu napraviti korak napred. Ako telo izdrži dodatni teret, onda ću moći i ja da budem bolji – ne govorim o pobedama, već o tome da imam nivo igre da mogu da se borim. U Madridu malo bolje, u Rimu još malo bolje, a u Parizu kako Bog dâ. To će biti trenutak da pokušam da dam sve od sebe, to će biti trenutak da umrem za to“.

Rafa ističe da mu je vrlo jasno šta u ovom trenutku može, a šta ne može.

„Morao sam malo da usporim, između ostalog, a od Brizbejna nisam mogao da serviram, tako da mi je sad teško da normalno serviram. Pre ovog turnira odigrao sam samo neke setove na treninzima, kao i egzibiciju u Las Vegasu, ništa više. Trenutno ne mogu sebi da dozvolim da igram dva-tri sata na visokom, kompetitivnom nivou. Imao sam sada neke šanse, ali dugo nisam igrao, grešio sam forhendom“.

Bonus video:

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare