Nadal: Voleo bih da Novak igra na svim turnirima

ATP 20. jan 202211:30 > 14:15 62 komentara
Gonzalo Fuentes, Reuters

Španski teniser Rafael Nadal istakao je da se ne slaže u svemu sa Novakom Đokovićem, ali da bi voleo da prvi reket sveta učestvuje na najvećim turnirima u nastavku sezone.

Srpski teniser deportovan je iz Australije i propušta prvi grend slem u sezoni. Iako je imao izuzeće od obavezne vakcinacije protiv virusa korona, tamošnje vlasti odlučile su da prisustvo Đokovića u Melburnu nije u javnom interesu.

Povezane vesti

„Poštujem svačije mišljenje. Đokovićevi i moji stavovi su u ovom trenutku dosta različiti. Brojke govore da je od koronavirusa preminuo beliki broj ljudi. Opet, mnogi sumnjaju u neželjene efekte vakcine“, rekao je Nadal.

„Jasno je da ne znamo sto odsto šta se dešava sa vakcinom, ali znamo sasvim sigurno kakve su posledice vrusa i da bi broj preminulih bio znatno veći da nije vakcine. Poštujem svačije mišljenje, iako sa mnogima nisam saglasan. Ja pratim ono što kažu ljudi koji su stručni“.

Prethodnih dana spekulisalo se o tome na kojim će turnirima Đoković moći da igra, ukoliko odluči da ostane nevakcinisan.

„Nevezano za to da li će igrati u Madridu ili ne… To nije sportska debata, po mom mišljenju. Voleo bih da Novak igra na svim turnirima, zbog jednostavne činjenice da su takmičenja bolja kada na njima učestvuju najbolji. Na kraju krajeva, ja sam ljubitelj sporta, kada gledam golf ili fudbal, želim da na terenu budu najbolji. Kao ljubitelj tenisa, volim kada Đoković igra, kao što bih voleo da Federer igra. Ali ovo pitanje prevazilazi sport. Govorimo o javnom zdravlju, svaka zemlja ima svoja pravila. Mi moramo da ih poštujemo“, zaključio je Španac.