„Ne mogu Rafa i Mbape, a Novak može… Teško za poverovati“

ATP 4. feb 202316:34 91 komentara
Enco Kuako Novak Đoković
AP Photo/Aaron Favila/Guliver Images

Enco Kuako, jedini teniser koji je osvojio set protiv Novaka Đokovića na Australijan openu, kaže da mu je čudno kako je srpski teniser igrao sa povredom.

Direktor Australijan opena Kreg Tajli rekao je da je Đoković igrao sa rupturom od tri centimetra u zadnjoj loži.

U drugom kolu, Kuako je izgubio od Đokovića sa 6:1, 6:7 (5-7), 6:2, 6:0.

„Teško je odgovoriti, prvi put sam igrao s njime. Između TV-a i realnosti, nema mnogo razlike. Posle je rekao da ima tu povredu, veliku povredu, mnogi borbeni sportisti povređeni ne mogu da nastave. Nadal se povredio, više nije mogao da trči. Mbape je bio van terena dve nedelje. A to su najveći sportisti, ne oni koji nemaju pristup najboljoj opremi i brizi. Teško je poverovati da samo jedan čovek na svetu to može“, rekao je Kuako za Tennis Actu.

Na pitanje može li sebe da zamisli da igra sa tom povredom, 27-godišnji Francuz odgovara:

„Ne mogu. Nemam ni njegov nivo, ni njegovo telo, ni pristup tretmanima koje on ima. Ali kada se uzmu primeri Nadala ili Mbapea, a pogotovo Rafe – on na Vimbldonu nije mogao da servira, a znamo koliko je otporan. Kada vidiš najveće sportiste koji ne mogu da izađu na teren, a drugi osvaja grend slem tako što 15 dana igra stalno… Deluje malo nategnuto. Nije isto ni da li je hronični bol ili povreda. Neke sitnice mi nemaju smisla. Meni su u Francuskoj uvek govorili da se ne istežem kad sam povređen, a video sam da se Novak sve vreme istezao. Rekao sam sebi: ’Ili u Srbiji imaju neki novi metod ili je ovo čudno…’ On ima svoje ljude, ja sam daleko od svega toga da sudim o autentičnosti, ali istina je da je u to teško poverovati“.

Enco Kuako Novak Đoković
AP Photo/Dita Alangkara/Guliver Images

Kuako je rekao i da mu je meč sa Đokovićem bio najveći u karijeri.

„Raduje me to što smo set i po bili ravnopravni. Kada prolaziš kroz hodnik na Rod Lejver areni i vidiš da je devet puta uzimao titulu… Ja ni turnir na svom Mauricijusu ne bih mogao deset puta da osvojim. To su stvari s druge planete. Ipak, nisam oseća pritisak, osećao sam se srećnim što je Novak tu iza mene“, zaključio je Francuz.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare