Nišioka osvojio drugu titulu u karijeri u Seulu

ATP 2. okt 202211:13 1 komentar
AP Photo/Lee Jin-man via Guliver image

U finalu ATP turnira u Seulu Jošihito Nišioka je savladao Denisa Šapovalova u dva seta 6:4 i 7:6.

Nišioka je odlično igrao sa osnovne linije i njegovi udarci odatle su bili kobni po Šapovalova. Kanađanin je u toku meča uspeo da nađe odgovor kroz moćan servis i moćan forhend, ali je Jošihito imao odgovor i to zbog dobre odbrane.

Nišioka je uspeo da se vrati iz deficita u drugom setu kada je gubio 3:1 da bi u taj-brejku slavio 7:5 i tako je završio finale koje je trajalo nešto manje od dva sata.

Što se tiče prvog seta tu je Nišioka uspeo da se vrati u sedmom gemu od 0:40. Spasio je tri brejk šanse i pokazao je istu upornost kao i u duelima protiv Danijela Evansa i Kaspera Ruda koje je dobio na putu do ove titule. Jedini brejk u prvom setu Japanac je napravio u 10. gemu kada je Denis servirao za ostanak u meču. Šapovalov je bio naravno mnogo agresivniji u ovom meču, imao je 24 vinera više ali to nije bilo dovoljno za trijumf.

Inače Nišioki je ovo druga titula, a prvu je imao još pre četiri godine u Šendženu. Ove godine Japanc je u odličnoj formi, a pre ovog turnira o tome govori i avgustovski ulazak u finale Vašingtona. Tada je on dobio De Minora, Hačanova i Rubljova.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare