„Nole je uvek bio drugačiji, videli ste šta je prvo uradio“

ATP 18. jan 202218:31 > 21:35 14 komentara
Dejvis kup reprezentacija Srbije
Adam Pretty/Getty Images

Nekadašnja italijanska teniserka Flavija Peneta sa pažnjom je pratila situaciju oko dolaska/odlaska Novaka Đokovića iz Australije.

Najboljem igraču sveta posle dva sudska procesa ukinuta je viza i u nedelju i posle deportacije iz Melburna doputovao je u Beograd.

Povezane vesti

„Teško mi je da shvatim. Novak je uvek bio drugačiji u svojim izborima, od hrane do prijateljstva, uvek je donosio veoma lične odluke. Za to je imao podršku supruge Jelene, koja je uvek bila uz njega,“ kaže nekada šesta igračica sveta i nastavlja:

„O proterivanju mi je teško da pričam. Mogu samo da kažem da mi je veoma žao jer ne sumnjam da je dobar čovek. Svakako nije predstavljao opasnost za javnost.“

Novak je u Melburn doputovao kao branilac titule i devetostruki šampion Otvorenog prvenstva Australije, a imao je priliku da osvajanjem još jednog trofeja na večnoj listi prestigne Rafaela Nadala i Rodžera Federera.

Šampionka US Opena 2015. smatra da je upravo to bio razlog zbog koga je Đoković insistirao na ostanku u Australiji.

„Nole ima veliku želju da dođe do tog rekorda, prvaci su takvi. Oni nemaju ograničenja ili ih ne mogu prepoznati, u tome je njihova snaga. Pobeda je za njih droga. Da li ste videli šta se dogodilo čim je dobio vizu? Izašao je iz hotela za izbeglice i otišao na trening. Tako se ponašaju samo oni koji su fokusirani na cilj.“

Al Bello, Getty Images

Peneta je naglasila da ima nevakcinisanih prijatelja, koji se ne zovu Novak Đoković.

„Ja sam za slobodu izbora. Odluke koje donosim za svoju decu i sebe su lične. Da mi je sad Nole ovde, rekla bih mu: ‘Prijatelju, ti si budala, mogao si mirno da ostaneš kod kuće sa ženom i decom.’ Tretirali su ga kao kriminalca. Naravno, nije trebalo da dođe u tu poziciju da ga australijske vlasti deportuju.“

Potom je otkrila šta bi ona uradila da je bila u poziciji prvog igrača sveta.

„Napuštajući aerodrom sa vizom u džepu, otišla bih dobro da se preznojim na centralnom terenu Australijan Opena i fotografirala bih se sa osobljem. Onda bih sazvala konferenciju za medije u najvećoj prostoriji i rekla bih: ‘Dragi Australijanci, došla sam da igram tenis, nisam tu da nekome naudim. Jako mi je žao, vidimo se sledeće godine'“, naglasila je Peneta.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare