Nole sa Dorćola krenuo ka Rolan Garosu

ATP 25. mar 202312:03 komentara
Novak Đoković
REUTERS/Zorana Jevtic

Pripreme su počele na Dorćolu a cilj je jasan – trijumf na Rolan Garosu. Novak Đoković je juče na svojoj akademiji u Beogradu započeo sa treninzima na šljaci. Društvo mu je pravio Viktor Troicki, njegov saigrač u najvećim reprezentativnim uspesima još od juniorskih dana, a sada i glavni trener na terenima na obali Dunava.

Vremena za uspešan treći juriš na Kup musketara ima dovoljno. Pariski gren slem počinje 28. maja, dotle će Nole imati i dovoljno prilika za treninge i za mečeve. Još nije poznat tačan raspored njegovih turnira do Francuskog opena, jer je na svom zvaničnom sajtu postavio samo masters u Monte Karlu (9-16. april) i Srpska open u Banjaluci (17-23. april).

Potom slede mastersi u Madridu (26. april – 7. maj) i Rimu (10-21. maj) koji se od ove godine igraju u produženom formatu, kao Indijan Vels i Majami.

Postoji mogućnost da Nole preskoči jedan od ova dva velika turnira kako se ne bi premorio za Rolan Garos jer će posle takmičenja na Foro Italiku imati samo sedam dana odmora, ali to je samo nagađanje. Samo Đoković i njegov stručni štab u ovom trenutku znaju kakve su opcije na stolu u naredna dva meseca.

Ono što sigurno znamo je da su ispred Novaka dve nedelje treniranja pre nego što startuje u Monte Karlu. Sigurno je i da neće svo to vreme provesti u Beogradu, već će u nekom trenutku nastaviti pripreme na obali Mediterana kako bi se što bolje adaptirao na sve što ga čeka u Kantri klubu. Uostalom, njemu je i Monte Karlo dom, tako da je najbolje da se do početka turnira potpuno navikne na uslove igranja na tamošnjem stadionu.

Verovatno će Troicki praviti društvu Đokoviću dok mu se ne pridruži Goran Ivanišević. Možda će hrvatski stručnjak doći u Beograd, a možda će se svom pulenu priključiti u Monte Karlu. To je verovatno manje važno, mnogo je važnije da uz Novaka, pre nego što serija turnira počne, budu Marko Paniki, kondicioni trener, i fizioterapeuti Miljan Amanović i Klaudio Cimalja.

S obzirom da je Nole u poslednja dva meseca, posle trijumfa na Australijskom openu, odigrao samo jedan turnir (Dubai) i samo četiri duela, jasno je da će akcenat do početka Garosa biti na vraćanju forme kroz mečeve. Pogotovo jer se u polufinalu u Emiratima protiv Danila Medvedeva videlo da njegova igra nije na najvišem nivou.