Norman: Novače, svaka ti čast

Novak Đoković
Matt King/Getty Images

Veliki uspeh Hamada Međedovića doneo je veliki kompliment i Novaku Đokoviću.

Trijumf Novopazarca na Nekst Dženu, turniru za najbolje tenisere do 21 godine, izneo je u prvi plan i nesebičnu pomoć najvećeg velemajstora baratanja reketom u istoriji.

Magnus Norman, bivši broj 2 i finalista Rolan Garosa, kao i trener Stena Vavrinke, nije krio koliko je oduševljen ovim Đokovićevim potezom.

„U godini prepunoj agresije, mržnje i nasilja u svetu, neverovatno je lepo pročitati ovako nešto“, istakao je Šveđanin na društvenim mrežama.

„Pravi akt plemenitosti bez nepotrebnog publiciteta. Bravo, svaka ti čast Novače!“

Naravno, povod su Međedoviđeve reči posle velikog trijumfa u Džedi prošlog vikenda. I ranije je Hamad pričao koliko mu je Novak godinama pomagao na putu do vrha, ali to je uvek bilo za domaću upotrebu.

Podvig na ovom važnom turniru, doveo je Međedovića u žižu teniskog interesovanja a samim tim je i Novakova pomoć postala poznata u svetskim okvirima.

Naravno, mi smo i ranije znali da je Đoković uvek spreman da pomogne da bi pomogao, a ne da se hvali time, ali veoma je lepo što su tto sada i drugi primetili.

Novakovoj vrlini da priskoči u pomoć kada god treba, proporcionalna je ona druga vrlina koju samo imaju veliki ljudi. Da to ne razglasi na sva zvona, nego da to učini samo iz humanosti. Zato je za pohvalu i Normanov gest jer je prepoznao ovaj kvalitet.