„Novak apsolutno GOAT, Rafa se neće boriti za slemove“

ATP 30. nov 202319:25 17 komentara
Rik Meki
Credit: Ken Levine /Allsport/Getty Images

Legendarni trener Rik Mejsi (68) kaže da se Novak Đoković distancirao u odnosu na sve ostale kandidate u diskusiji o najboljem teniseru svih vremena.

Mejsi je najpoznatiji kao trener sestara Vilijams, a radio je i sa Endijem Rodikom, Dženifer Kaprijati, Marijom Šarapovom i mnogim drugima.

Pročitajte i:

„O svemu prvo sudim na osnovu utiska koji imam, a onda na osnovu brojeva. Brojevi ne lažu, a ne lažu ni moje oči jer već dugo radim ovo. Ništa protiv Federera i Nadala, oni su veliki šampioni i blizu su, ali Novak se odvojio. Jesam li spreman da proglasim Novaka za najvećeg u istoriji? Apsolutno“, rekao je Mejsi i dodao:

„Odvojio se u odnosu na sve i još nije gotov. Najviše od svega me impresionira što je i dalje jednako gladan uspeha. Pobediti ga na tri dobijena seta je vraški težak zadatak za sve. Godine su broj, stvar je u tome kako se osećaš i kako se brineš o svom telu“.

Mejsi ne vidi Nadal kao kandidata za grend slem titule naredne godine.

„Malo je izgubio na mobilnosti i protivnici se ne plaše kada vide da si ranjiv. Kada znaju da imaju šansu, to je potpuno druga stvar, čak i na šljaci. Rafa ima skor 112-3 na Rolan Garosu, mečevi su bivali gotovi i pre nego što bi počinjali. Sada nije tako. Želim Rafi sve najbolje, ali nije na istom nivou kao pre, mislim da neće biti kandidat za slemove. Može da bude konkurentan, težak rival za sve na šljaci, ali zavisi od njegovog zdravlja“, zaključuje Mejsi.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare