„Novak će osvojiti još GS ali najviše želi olimpijsko zlato“

ATP 11. feb 202412:46 3 komentara
(Photo by Julian Finney/Getty Images)

Nik Lester je jedan od TV komentatora koji gotovo svaki gren slem prati sa lica mesta. Ove zime je bio član tandema sa Nikom Kirjosom na Australijskom openu. Iz prve ruke je gledao pobedu Janika Sinera nad Novakom Đokovićem i čudesni preokret protiv Danila Medvedeva u finalu, ali kaže da to ne znači da je došlo do smene generacija:

– Đoković će osvojiti još gren slem titula, ali najviše želi olimpijsko zlato – ističe ovaj Britanac u intervjuu za svoje zemljake.

Radio je za najveće svetske TV kuće. Bio je u Bi-Bi-Siju a sada je u Eurosportu. Bio je i teniser, ali skromnih dometa. Nikada nije ušao u prvih hiljadu.

– Za njega je najvažniji cilj u 2024. trijumf na Olimpijadi u Parizu i tome će se posvetiti.

Lester nema dileme kada je u pitanju Novakova karijera.

– Jedino što mu nedostaje u biografiji je zlatna medalja i sve će posvetiti tom cilju. Kada sve osvojite osim jednog, logično je da to postane vaš prioritet.

Britanac je gledao sve Novakove mečeve na Melburn parku.

– Za mene nema dileme, kada je maksimalno motivisan i spreman, i dalje je veoma teško pobediti ga na betonu. Uveren sam da će pod tim uslovima osvojiti još nekoliko gren slemova narednih godina.

Lester je uveren da je melburnški neuspeh samo prolazna epizoda u Đokovićevoj karijeri:

– Po onome što sam čuo u Melburnu, zaključio sam da je izgubio od Sinera zbog fizičkih problema. Nije bio na svom maksimumu. On postiže uspehe koje  niko nije u njegovim godinama i u nekom trenutku tako nešto mora da prestane.

Nole neće odigrati nijedan turnir u februaru, a Lester kaže da u nastavku sezone treba očekivati slične situacije.

– Sve manje će igrati. Učestvovaće u Indijan Velsu, ali ne verujem da ćemo ga videti u Majamiju. Ne verujem ni da će igrati u Monte Karlu. On je blizu 37. rođendana i mora da pravi takav raspored turnira koji će mu pružiti najbolju mogućnost da osvaja najveće titule i izbegava povrede. Tako će Novak isplanirati ovu sezonu

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare