Alkaraza povreda udaljila od Novaka, kolika je sada razlika?

ATP 21. feb 20248:12 18 komentara
Clive Brunskill/Getty Images

Na budućoj ATP listi Novak Đoković će imati veću prednost ispred Karlosa Alkaraza u odnosu na onu koju je imao 19. februara. Razlog tome je povlačenje Karlosa Alkaraza sa ATP turnira u Rio de Žaneiru zbog povrede.

Karlos Alkaraz se povredio u duelu sa Tijagom Monteirom i to već u drugom poenu. Karlitos je imao problem prilikom jedne promene pravca, povredio je skočni zglob i nije više mogao da nastavi meč.

On tako već drugu uzastopnu nedelju gubi bodove na ATP listi nakon što je izgubio u polufinalu Buenos Airesa. Pre tog tunira je zaostajao svega 600 bodova za Novakom Đokovićem, izgubio je 150 bodova u Argentini, a sada će izgubiti još 300.

Đoković ostaje na 9855 ATP bodova, dok će Karlos Alkaraz sledećeg ponedeljka imati 8805. Razlika je tako narasla na 1050 bodova.

Iza Alkaraza će inače biti Janik Siner zato što Danil Medvedev ove sedmice gubi bodove pa će ga Italijan prestići. Inače ni jedan ni drugi ne igraju ove nedelje neki od ATP turnira.

Naredne sedmice slede turniri u Dubaiju i Akapulku koje preskaču samo Đoković, Alkaraz i Siner, dok od 4. marta kreće Indijan Vels.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare