Novak inspiracija jednom od najblistavijih umova današnjice

ATP 18. apr 20247:15 15 komentara
Novak Đoković
Photo by Julian Finney/Getty Images

Domaradžu Gukeš, često u medijima poznat i pod nadimkom Gukeš Di, jedno je od najvećih imena u savremenom šahu. Kao čudo od deteta oduševio je svet, a u januaru 2019. godine postao je drugi najmlađi igrač u istoriji koji je dobio titulu velemajstora (najmlađi je Rus Sergej Karjakin). U tom trenutku dečak iz Čenaija imao je 12 godina i sedam meseci.

NAJPOPULARNIJE NA SPORT KLUBU

Kod Jokića kući se gledali Lejkersi: Popili smo malo rakije

Još je rano: Nadal se raspao u drugom setu!

Zvezda napustila teren posle opšteg haosa (VIDEO)

„Volim tenis, ali rekao bih da sam prilično loš u njemu“, nasmejao se.

Tokom jedne od emisija o njemu, na policama se našla i autobiografija Andrea Agasija, pa ga je novinar upitao ko mu je od drugih sportista uzor, pogotovo kada je reč o mentalitetu.

„Kada sam bio mlađi, bio je to Virat Koli, indijski igrač kriketa, dugo mi je bio uzor. Trenutno je to Novak Đoković, mislim da je njegov mentalitet jedan od najboljih u svim sportovima. Jasno je da su tenis i šah različiti, ali u svakom sportu moraš da imaš određene kvalitete koji mogu da te učine dobrim. Po mom mišljenju, Novakom mentalitet i njegova sposobnost da se usredsredi je izvanredna“, rekao je Gukeš.

Domaradžu Gukeš
Guliver Images

Trenutno je na 16. mestu FIDE poretka, a najbolji plasman karijere bilo mu je osmo mesto – na njemu je bio u septembru 2023. godine. Gukeš je jedno od lica nezabeležene ekspanzije indijskog šaha u poslednjim godinama, a pored njega neverovatne rezultate prave Ramešbabu Pragnananda, Vidit Gudžrati, Ardžun Ergaisi…

Bonus video:

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare