Novakov povratak na ATP tur uživo na Sport klubu 2

ATP 28. sep 202218:09 2 komentara
Novak Đoković
REUTERS/Nir Elias

Najbolji srpski tensier Novak Đoković u četvrtak u Tel Avivu igra prvi zvaničan meč na ATP turu od finala Vimbldona i osvajanja titule u duelu sa Nikom Kirjosom. Đoković i Jonatan Erlih obratili su se javnosti posle odustajanja u dublu Tel Avivu, i to tako što su izašli na teren i pred punim stadionom dali izjave.

Izraelac se povredio pre nekoliko dana na treningu – probao je da se spremi, čak primio i injekciju, ali nije mogao da izađe na teren.

Upravo je sa Erlihom Đoković osvojio svoju jedinu dubl titulu u karijeri – Kvins 2010. godine.

Trebalo je to da bude poslednji profesionalni turnir za Erliha, sadašnjeg selektora Dejvis kup tima Izraela koji je u karijeri osvojio 22 titule u dublu, uključujući i Australijan open 2008. godine, a bio je i peti teniser sveta u dublu.

„Nole, hvala. Super je što si došao u Izrael, znam da si bio ovde nekoliko puta, ali davno. Ovde se svaki put osećaš kod kuće. Srbi i Izraelci imaju sjajan odnos. Jedine moje titule na šljaci bile su u Beogradu – ja se tamo osećam kod kuće“, rekao je Erlih i dodao:

„Mnogi ne znaju kakva si ličnost, za mene je to još važnije nego kakav si igrač. Biti teniser je jedna stvar, biti izvanredna osoba je drugi nivo. Mnogo ti hvala i što provodim vreme sa tobom i što mogu da te nazovem prijateljem. I dalje imamo 100% pobeda, što je fenomenalno. Nadam se da ćeš imati uspešnu nedelju ovde, jako te volim, želim da te vidim na terenu još mnogo puta i nadam se da ćeš srušiti još mnogo rekorda, jer to i zaslužuješ“.

REUTERS/Nir Elias

Prvobitno se očekivalo da Novak nastupi u dublu sa nekim drugim igračem, ali se to, ipak, neće dogoditi. Đoković je progovorio nekoliko reči na hebrejskom, počev od „šalom“, a potom je prešao na engleski.

„Nadam se da ću naučiti još reči tokom ove sedmice. Veliko je zadovoljstvo biti u Izraelu ponovo. Bio sam ovde pre 15 godina kada sam igrao sa Srbijom Dejvis kup. Radovao sam se da se vratim ovde. Postoji posebna veza između Izraelaca i Srba“, rekao je Đoković i nastavio:

„Nažalost, danas ne možemo da igramo, ali mislim da ne možemo da zaboravimo sve divne trenutke koje je ovaj čovek doneo izraelskom tenisu i sportu. Zaslužuje veliko poštovanje i divljenje. Osvojili smo jedinu titulu kada smo igrali jedini put zajedno u Kvinsu pre 12 godina. Joni, želim ti sve najbolje u narednom poglavlju tvog života“.

Đoković će u četvrtak nastupiti u singlu, a prvi protivnik mu je Pablo Anduhar.

Mečeve iz Tel Aviva pratite na kanalima Sport kluba.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare