Odličan meč i poraz Kecmanovića od Monfisa

ATP 2. nov 202120:56 > 21:24
Miomir Kecmanović
Photo by Justin Setterfield/Getty Images

Srpski teniser Miomir Kecmanović izgubio je u prvom kolu mastersa u Parizu, pošto je bolji od njega bio domaći teniser Gael Monfis sa 4:6, 7:5, 6:3.

Povezane vesti:

Odlično je Kecmanović počeo meč, iskoristio je Monfisove greške, da bi dobrim napadom i efektnim volejom realizovao prvu od dve vezane brejk lopte za vođstvo 2:1.

Dobro je servirao srpski teniser i bio je siguran sa osnovne linije, pa je bez većih problema priveo prvi set kraju.

Bio je Kecmanović bolji u dobrom delu drugog seta, ali nije uspevao da dođe do brejk lopte. U gemu na 3:3 imao je 15-30 i drugi servis Francuza, ali nije prelomio.

Kako je vreme prolazilo, Monfis je igrao bolje, uključivao publiku u meč, pa je pri vođstvu 6:5 došao do 15-40, njegove prve brejk lopte na meču. Realizovao je već prvu munjevitom forhend dijagonalom za izjednačenje u setovima.

Imao je Kecmanović 15-40 u prvom gemu trećeg seta. Imao je šansu u razmeni na prvoj brejk lopti, ali je Monfis bio hrabriji, da bi potom vezao još tri poena.

Bio je to period izvrsne igre na obe strane, visok intenzitet, a sada je bio red na Kecmanovića da se izvlači iz neprilike – spasao je i on dve brejk lopte, u drugom gemu.

Odlučujući je bio šesti gem, kada Monfis stiže do 15-40, i vinerom iz riterna na drugi servis Kecmanovića stiže do brejka.

Komentari (0)

Vidi sve komentare