Rafa: Ne očekujte da sada serviram kao lud

ATP 16. apr 202419:24 0 komentara
(Photo by Alex Caparros/Getty Images)

Oko četiri meseca posle turnira u Brizbejnu, ali 681 dan posle finala Rolan Garosa, svog poslednjeg meča na šljaci, Rafael Nadal se trijumfalno vratio na teren. Ali i odmah upozorio da posledice dvomesečnih problema sa trbušnim mišićima nisu stavljene u arhivu:

– Dugo nisam mogao da serviram na treninima i mada sam zadovoljan kako je sve danas izgledalo, sigurno je da sada neću da serviram kao lud – ispričao je u Barseloni, na konferenciji za medije, posle lake pobede protiv Italijana Kobolija, 62. na ATP listi, sa 6:2, 6:3.- Moram da serviram onako kako mi situacija bude komandovala. Biće trenutaka kada ću se osećati slobodnijim, a biće i onih drugih kada ću biti oprezniji. Sve je to deo procesa.

Ne krije koliko je zadovoljan prvom pobedom posle toliko vremena:

– Bio je to dobar početak. Kada se vratite na teren posle tolike pauze, sumnje se ne raziđu za jedan dan. Pogotovo na fizičkom nivou. Međutim, kada se sve sabere, bilo je ovo dobro prvo kolo. On je mnogo grešio a ja sam igrao meč kakav sam morao da igram. Kontrolisao sam sve što sam mogao da kontrolišem.

Sledeći rival će biti veoma nezgodan. Aleks de Minor, 11. teniser sveta iz Australije, spada u onu vrstu igrača protiv koje je servis veoma bitan. De Minor mnogo trči i malo greši, gotovo ništa ne poklanja. U januaru je u Junajted kupu pobedio Novaka Đokovića. Rafa je već igrao sa njim, tri puta ga pobedio i jednom izgubio. Australijanac je i Španca pobedio na Junajted kupu, ali prošle godine.

– Ni sam ne znam šta da očekujem – priznaje Rafa.- U ovom momentu mi je teško da bilo šta planiram. Situacija je veoma specifična. Dan kao što je ovaj je kao džungla, nikada ne znaš šta ćeš da pronađeš. Biće jak ritam za koji ne znam da li ću moći da ispratim. Ali probaću.

Jedno je sigurno, Nadal će se natrčati protiv De Minora, biće tu maratonskih poena, tako da će to možda biti pretežak test sa obzirom koliku je imao pauzu. Ali ako ga reši, to će biti dokaz da može da podigne ambicije.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!