Rodik: Novak Đoković je kao Joko Ono, rasturio je Bitlse

ATP 27. feb 202419:37 17 komentara
Novak Đoković
Clive Brunskill/Getty Images

Slično Niku Kirjosu, i Endi Rodik spada u red onih koji su pokušali da ne vole i ne poštuju Novaka Đokovića, ali su u međuvremenu odustali.

Amerikanac je već dugo jedan od najglasnijih u isticanju veličine i posebnosti nekada velikog rivala na terenu, sa kojim je gajio poseban animozitet, ovekovečen čuvenim hvatanjem za vrat u svlačionici i ruganju „Šmovak Šmoković“ u jednom popularnom TV šou.

Međutim, svi učimo na svojim greškama, pa tako i šampion US opena iz 2003. koji je slikovitije nego ikada opisao Novakov uspon od hroničnog autsajdera do najtrofejnijeg tenisera svih vremena i to baš u eri kada je scena bila nameštena za drugu dvojicu velikana.

„Čudno je, on je kao teniska Joko Ono, rasturio je Bitlse. On je onaj kojeg nismo želeli, koji nam nije bio potreban. Već smo imali rivalstvo, levoruki na desnorukog, kontrast stilova“, pričao je Rodik i aludirao na opčinjenost Zapadnog sveta rivalitetom Rafaela Nadala i Rodžera Federera.

„Onda se odjednom pojavi kiborg, robot, ali i neko ko igra s mnogo emocija, i kaže: ‘Ne zanima me taj hajp, kompletan sam igrač, ne možete da me prođete, ne možete ni oko mene, izdržaću sve vaše udarce’. Bilo je čudno, mislim da je prosečni mejnstrim navijač koji nije skroz u tenisu bio ljut na njega zbog toga“, pričao je Rodik, koji je Novaku posvetio poduži segment nove epizode.

I moramo se složiti. Nije samo prosečan navijač bio ljut, bili su ljuti mnogi, a neki su i dalje.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare