Cinkario ga sudija: Bizarna diskvalifikacija Rubljova

ATP 1. mar 202417:05 68 komentara

Bizarna situacija donela nam je razrešenje prvog polufinala na ATP turniru u Dubaiju. Andrej Rubljov diskvalifikovan je pri rezultatu 6:7, 7:6, 6:5 a Aleksnadra Bublika na osnovu tvrdnje linijskog sudije koji govori ruski da je Rubljov opsovao drugog linijskog sudiju.

Rubljov je besno prišao linijskom sudiji i vikao na njega što nije pozvao aut. On se požalio sudiji u stolici, Mirijam Blej koja je pozvala supervizora Ronalda Hepfera i prenela mu ono što je njoj rečeno.

Supervizor je pozvao linijskoh sudiju, a zatim je prišao i linijski sudija koji je celu situaciju prijavio Blej. On je Rus i tvrdio je da je Rubljov opsovao na ruskom.

Rubljov je objašnjavao supervizoru da se žalio na nedosužen aut, tvrdio je da nije rekao ništa na ruskom i da nije rekao ništa ružno.

Sudija koji govori ruski, tvrdi da je Rubljov rekao „je..ni“.

NOVAK, BIG MEK, KIRJOS: ČUVENE DISKVALIFIKACIJE U TENISU

Rasparava se razvila, Rubljov je pitao supervizora kome će da veruje, njemu ili sudiji, a završeno je tako što je Rubljov suspendovan.

Bublik je bio zbunjen, tražio je da se meč nastavi, ali sve je već bilo odlučeno, mada je Rubljov pokušao da nastavi razgovor sa supervizorom i da ponovo i ponovo objasni da nije opsovao.

Kepfer je samo rekao:

„Meč je završen“.

Blej je pokušavala da vrati snimak, da ustanovi verovatno šta se dešavalo, ali to je bila druga opomena za Rubljova i supervizora više ništa dalje nije zanimalo.

A počelo je „obećanjem“ Nebojše Viškovića da „može da bude svega“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare