Rubljov zahvalan: Službena lica ne mogu da odrede ishod meča

ATP 4. mar 202419:46 2 komentara

Peti teniser sveta Andrej Rubljov zahvalan je ATP komisiji koja je nakon incidenta u Dubaiju i žalbe odlučila da mu vrati osvojen novac i bodove.

Ruski igrač se za plasman u finale borio sa Kazahstancem Aleksanderom Bublikom, ali je diskvalifikovan sa turnira na samom kraju odlučujućeg trećeg seta zbog psovanja linijskog sudije koji priča ruski.

Povezane vesti

„Želim da se zahvalim ATP komisiji što je prihvatila moju žalbu i promenila prvobitnu odluku da me diskvalifikuju iz polufinala u Dubaiju i oduzme bodove za rangiranje i novčanu nagradu koju sam zaradio prošle nedelje,“ počeo je izlaganje Rubljov i nastavio:

„Nadam se da će u budućnosti ATP detaljnije proučiti ovo pravilo i uneti izmene u njega tako da službena lica ne mogu da odrede ishod meča bez jasnih dokaza i bez davanja mogućnosti igraču da pogleda video reprizu. Iako sam razočaran što nisam uspeo da završim polufinalni meč u Dubaiju, zahvalan sam za svu podršku koju ste mi pružili u poslednja dva dana, dobio sam mnogo poruka. Hvala svima koji su me podržavali, obećavam da ću naučiti iz ovoga i pokušati da postanem bolji kao igrač i kao osoba.“

ZADATAK O NOVAKU I FEDERERU NA TAKMIČENJU IZ MATEMATIKE

Nakon meča, Rubljov je uložio žalbu na odluku da mu se oduzmu bodovi i novčana nagrada za turnir, što je ATP prihvatio i kaznio ruskog igrača sa 36.400 dolara, zadržavajući bodove za rangiranje koje je osvojio.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare