Rud: Danima sam tugovao kad je Novak 2012. dobio Rafu

ATP 23. nov 202218:57 6 komentara
Novak Đoković, Rafael Nadal
Icon12012933 via Guliver

Norveški teniser Kasper Rud, trenutno treći igrač ATP liste, obožavao je Španca Rafaela Nadala kada je bio mlad. Sada su obojica na turneju po Južnoj Americi, a govoreći za medije Rud je dobio pitanje koji bi rezultat u Nadalovoj karijeri najviše voleo da promeni.

Norvežaninu je na pamet pao australijski maraton iz 2012. godine, kada je Novak Đoković osvojio titulu u Melburnu posle pet setova. Bilo je tada 5–7, 6–4, 6–2, 6–7(5), 7–5 za Srbina, koji je tom prilikom osvojio treću od svojih dosadašnjih devet trofeja na AO.

ATP:

„Taj bih rezultat promenio. Ne znam da li će Rafa biti srećan zbog ovog mog izbora. Ne bih promenio rezultat sa Rolan Garosa te godine jer to nije bio neizvestan meč. Verovatno me je to rastužilo i više jer sam skoro šest sati gledao TV prenos i nadao sam se da će Rafa pobediti. Bio je to verovatno jedan od najboljih mečeva svih vremena“, kazao je Kasper Rud, koji je u vreme odigravanja tog finala imao 13 godina.

„Mislim da sam posle toga danima bio tužan. I danas bih želeo da je Rafa pobedio na tom meču. Možda ovo budi loše uspomene kod rafe“, kazao je Norvežanin.

Nadal, koji je slušao Rudov odogovor se našalio:

„Moraš da zoveš Novaka, da ga pitaš da li bi mi dao taj pehar.“