Rune: Najstresniji gem života, srce mi je bilo u mozgu!

ATP 6. nov 202218:36 0 komentara
Holger Rune
REUTERS/Christian Hartmann

Mladi danski teniser Holger Rune bio je oduševljen posle pobede nad Novakom Đokovićem (3:6, 6:3, 7:5) u finalu turnira iz masters 1000 serije u Parizu.

Rune je u svom četvrtom uzastopnom finalu uzeo drugu titulu u tom nizu, zasad najveću u karijeri, a ukupno treću.

Pročitajte i:

„Ovo mi mnogo znači, savršen način da završim turnir. Mnogo sam ponosan na sebe i ne mogu dovoljno da se zahvalim svom timu, ali i svima koji su me podržavali tokom nedelje. Privilegija je bila deliti teren sa Novakom, koji je uvek bio tako fin prema meni i koji je neverovatan igrač, neverovatan borac, neverovatna osoba. Želim mu sve najbolje“, rekao je Rune.

U poslednjem gemu, koji je trajao 16 minuta, Danac je spasao šest brejk lopti.

„Bio je to najstresniji gem u mom životu, srce mi je bilo skoro u mozgu, bilo je ludo. Ne znam kako sam uspeo, već sam razmišljao o taj brejku jer je bio hladnokrvan u tom gemu i terao me je da zaradim svaki poen. Zato sam veoma ponosan na sebe što sam završio sa 7:5“.

Sada je Rune deseti teniser sveta, a zbog povlačenja Alkaraza će na ATP finalu u Torinu biti prva rezerva.

„Osećam se divno, da budem iskren. Najbolji osećaj – da ste mi pre četiri nedelje rekli da ću biti u top 10 i da ću biti prva rezerva za Torino, rekao bih vam: ’Molim, šta?’ Jedva čekam da se odmorim, a onda se nadam da ću dobiti šansu u Torinu“, zaključuje 19-godišnjak.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!