Siner: Moj cilj je da se stalno menjam

ATP 27. mar 20246:59 0 komentara
(Photo by Al Bello/Getty Images)

Janik Siner je najuspešniji teniser u ovoj godini. Može se reći i da je najuspešniji teniser od završetka Ju-Es opena, jer je od tada osvojio najviše titula: Peking, Beč, Dejvis kup, Australijski open i Roterdam. Međutim, on ne smatra da je njegova igra došla do vrhunca.

– Moj cilj je da se stalno menjam, da stalno napredujem – objasnio je posle pobede u osmini finala u Majamiju protiv Australijanca Krisa O’Konela sa 6:4, 6:3.- Kada sam ovde igrao prvo finale mastersa u karijeri 2021, bio sam drugačiji teniser nego sada. Nadam se da ću tako nastaviti i da ću za četiri godine ponovo biti drugačiji. To je moj cilj.

Italijan je svoj napredak podvukao baš revanšom O’Konelu za poraz iz 2021. u Atlanti.

– Sada smo u 2024, tri godine su prošle. Kada si mlad igrač, kao što sam ja tada bio, za mene je sve bilo novo. Sada je za mene normalno da učestvujem na ovakvim turnirima. Od tada sam fizički znatno napredovao, ali i kao osoba i kao igrač. Međutim i pored toga koliko sam se promenio u međuvremenu, nikada ne zaboravljam od koga sam izgubio i uvek oprezno izlazim na teren.

Kaže da nikada neće zaboraviti finale u Majamiju 2021.

– Prvi put sam tada stao na Centralni teren zbog kovida. Za mene je bilo sve novo. Žreb mi se polako otvarao a ja sam to uspešno koristio. Nisam mogao da spavam prethodne noći. Iako sam izgubio bilo je to sjajno iskustvo – podseća na poraz od Huberta Hurkača.- Mnogo sam srećan što sam ponovo u četvrtfinalu, osećaj je fenomenalan.

Neki igrači ne vole da menjaju svoj stil igre, drugi vole da se prilagođavaju protivnicima. Siner spada u ovu drugu grupu:

– Sve zavisi sa kim igram. Znao sam da O’Konel voli da skraćuje loptice pa sam se prilagodio. Drugo, gurao sam ga u bekhend stranu, kako bih otvarao prostor na forhendu. Kasnije sam pokušavao suprotno, ali nije funkcionisalo. U sledećem duelu će sve biti drugačije, moraću da se adaptiram na drugi način – najavljuje Siner četvrtfinalni duel protiv Čeha Mahača, 60. na svetu. Nikada do sada nisu igrali.

Pobednik ovog duela će u polufinalu igrati sa boljim iz susreta Danila Medvedeva i Nikolasa Đarija. Ostali četvrtfinalni parovi: Alkaras – Dimitrov i Zverev – Marožan.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!