SK: Đoković ima novog fizioterapeuta

ATP 28. dec 202213:1314 komentara
Novak Đoković Klaudio Cimalja
Photo by Mark Brake/Getty Images

Kako Sport klub saznaje, Ulises Badio više neće biti fizioterapeut Novaka Đokovića, a na njegovom mestu naći će se Klaudio Cimalja.

Pročitajte:

Badio je s Đokovićem počeo da radi u maju 2017. godine, prvobitno je delio zaduženja sa Miljanom Amanovićem, a posebno se istakao kada je Đoković imao problema s laktom, kao i na putu do titule na Australijan openu 2021. godine – tada se Novak povredio u meču trećeg kola sa Tejlorom Fricom i na putu do trofeja više nije trenirao i bezbrojne sate provodio je na terapijama.

Vremenom je Argentinac postao jedan od omiljenih i kod Novakovih navijača, ali dve strane nisu postigle dogovor o nastavku saradnje.

Novak Đoković Klaudio Cimalja
Photo by Mark Brake/Getty Images

Njegov naslednik, po svemu sudeći, jeste Italijan Klaudio Cimalja, koji je viđen sa Đokovićem na prvom treningu u Adelejdu.

Profesor na akademiji za osteopatiju u Torinu i fizioterapeut, Cimalja je do skoro sarađivao sa Brendonom Nakašimom, a bio je i u timovima Miloša Raonića i Janika Sinera.

Autor je knjige „Sportska masaža i komplementarne tehnike“.

Đoković će u Adelejdu igrati prvi turnir u sezoni već od naredne nedelje, a potom se seli u Melburn, gde će od 16. januara pokušati da dođe do desete titule na Australijan openu.

Komentari

Vaš komentar