„Uradili smo dobar posao“: Kakav je stav organizatora AO?

ATP 8. jan 20228:45 > 8:55 8 komentara
Julian Finney, Getty Images

Direktor Australijan opena Kreg Tajli privatno je pohvalio svoje saradnike, rekavši im da su uradili 'neverovatan posao' uoči početka prvog grend slema, uprkos situaciji u kojoj se našao devetostruki šampion Novak Đoković. Takođe, odbio je da javnosti objasni zašto je igračima rečeno da ih prethodna infekcija virusom korona oslobađa obavezne vakcinacije.

Kako su preneli mediji u lokalni mediji, razlog zašto je najboljem teniseru sveta uskraćen ulazak u Australiju po sletanju jeste loša komunikacija različitih nivoa vlasti, a najveći deo krivice je na Teniskom savezu Australije.

Navodno, organizatori su igračima 7. decembra prosledila informaciju da zaraza kovidom u prethodnih šest meseci jeste razlog za izuzeće od vakcine, iako su još u novembru dobili nalog federalne Vlade da će taj osnov biti ništavan.

Povezane vesti

Ipak, u medije je dospeo video u kome je Tajli rekao da su organizatori uradili dobar posao.

„Odlučili smo da u ovom trenutku ne govorimo javno o ovoj temi, jer je u toku sudski postupak. Kada se on okonča, moći ćemo više informacija da podelimo sa vama“, rekao je prvi čovek Australijan opena.

„Mnogi upiru prstom, krive, ali mogu da vas uverim da je naš tim uradio neverovatan posao i sve prema uputstvima koja su mu data. Sarađujemo blisko sa Novakom, njegovim timom i svima ostalima koji su se našli u ovoj situaciji. Težak je period, ali izvući ćemo se“.

U petak je Teniski savez Australije objavio i saopštenje.

„U potpunosti odbacujemo navode da su igrači dovedeni u zabludu. Informisanje igrača da mogu da uđu u zemlju uz medicinsko izuzeće zasnovano je na podacima sa stranice ‘Smart Traveller’ na koju nas je Greg Hant direktno uputio“.

Podsećamo, Đoković je trenutno u hotelu za izbeglice u Melburnu. Konačnu odluku o njegovom ostanku u Australiji doneće Federalni sud u nedelju u ponoć po srednjoevropskom vremenu.