Vilander: Zverevu zabraniti slemove, treba na rehabilitaciju

ATP 3. mar 202216:20 > 16:25 1 komentar
Daniel Pockett, Getty Images

Legendarni Mats Vilander smatra da je Aleksandar Zverev trebalo da dobije veću kaznu zbog udaranja sudijske stilice reketom, te da je nemački teniser morao da prođe 'kroz neku vrstu rehabilitacije'.

Treći teniser sveta diskvalifikovan je sa turnira u Akapulku, pošto je nekoliko puta reketom udario u sudijsku stolicu.Zbog toga je kažnjen i sa 40.000 dolara. Zverev se odmah potom na društvenim mrežama izvinio zbog svog postupka.

Potom je odlučio da se priključi reprezentaciji Nemačke, te prvi put posle dve godine zaigra u Dejvis kupu.

Povezane vesti

„Ako igrač slomi reket udarajući sudijsku stolicu, i ako samo nekoliko centimetara fali da udari i sudiju u nogu, onda ne bi trebalo da mu bude dozvoljeno da se vrati na teniski teren dok ne prođe kroz neki vid rehabilitacije, dok ne prođe određeno vreme“, rekoa je Vilander.

„Moramo da ga kaznimo u skladu sa onim što je uradio. Dozvoliti mu da igra tenis sedmicu ili dve kasnije, to je prerano. Novčana kazna nije dovoljna. Kada se neko ponaša tako, treba ga suspendovati na tri ili na šest meseci, ne dozvoliti mu da igra najvažnije turnire, grend slemove, masterse i Dejvis kup. Ovako nije baš fer prema ostalim igračima“.

Šveđanin smatra da bi rešenje moglo da bude formiranje posebnog profesionalnog tela, koje bi se bavilo ovim pitanjima.

„To bi bila kombinacija ATP, ITF, WTA, Olimpijskog komiteta. Da se odluči da se igračima sa takvim ponašanjem ne dozvoli da igraju dok ne prođu kroz neku vrstu rehabilitacije. To nije dobro za tenis. Za njega je sigurno dobro što odmah može da igra“.

Zverev će ponovo na teren 4. i 5. marta, kada Nemačka igra protiv Brazila kvalifikacije za finalni turnir Dejvis Kupa.