Žil Simon pojačava stručni štab Medvedeva

ATP 22. feb 202412:06 0 komentara
(Photo by Daniel Pockett/Getty Images)

Tenis nije fudbal, gromoglasni transferi nisu tako česti, ali jedan je danas privukao veliku pažnju. Nedavno penzionisani Žil Simon, nekada šesti teniser sveta, pojačaće stručni štab Danila Medvedeva.

Glavni trener ostaje Žil Servara, takođe Francuz, ali on je bez pedigrea u vrhunskom tenisu. Očigledno je Medvedev rešio da nešto poboljša u svojoj igri, najverovatnije taktičke prirode, i treba mu bivši teniser Simonovog kalibra.

Ovu vest je doneo jedan francuski teniski portal koji tvrdi da u ugovoru piše da Simon putuje sa trećim teniserom sveta najmanje deset nedelja godišnje. Indijan Vels, koji počinje šestog marta, biće njihov prvi zajednički turnir.

Francuzi tvrde da će Simon imati slučnu ulogu koju Daren Kejhil ima u stručnom štabu Janika Sinera. Više će raditi kao savetnik, dok će maksimalnu odgovornost i dalje imati Servara, baš kao Simone Vanjoci sa novim šampionom Australijskog opena.

Ono što bi Simon trebalo da donese Medvedevu je taktički pristup jer obojica igraju slično. I Francuz je bio neumoran sa osnovne linije, ali nije imao snagu udaraca ruskog asa. Međutim, on je svojim sjajnim promenama tempa uspevao to donekle da nadoknadi. S druge strane Danil je bio prvi na svetu, ima i gren slem titulu, ali je izgubio čak pet finala.

Sa obzirom da je dva puta gubio mečeve za titulu u Melburnu posle vođstva sa 2:0 u setovima, pretprošle godine protiv Rafaela Nadala i nedavno protiv Sinera, jasno je da mu nešto nedostaje u igri. Baš taj plan „B“ mogao bi da donese Simon.

Andrej Česnokov, bivši ruski teniser, smatra da je ovo dobra odluka njegovog zemljaka.

– Imaju sličan stil igre, Žil je sve prošao u tenisu i sve zna. Servara odlično poznaje Simona i zna šta može da donese. Uvek ima na čemu da se radi.

Medvedev je trenutno u teškoj situaciji. Posle propuštene prilike u Melburnu, morao je da zbog povrede odustane od odbrane titula u Roterdamu i Dohi i sada mu se ljulja treće mesto na svetu. Naredne nedelje bi u Dubaiju trebalo da se vrati na teren i brani trofej. Potom u Indijan Velsu brani finale a u Majamiju titulu. Pojačanje u stručnom štabu će mu dobro doći

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!