Novak: Nova generacija? Nateraću ih da zasluže ono što žele

Australian Open 19. feb 202113:30 > 14:40 25 komentara
Novak Đoković
REUTERS/ Jaimi Joy

Najbolji teniser sveta Novak Đoković izjavio je da igrači 'nove generacije' moraju još mnogo da rade kako bi zauzeli pozicije na kojima su on, Rafael Nadal i Rodžer Federer.

Srbin će se u nedelju boriti za devetu titulu na Australijan Openu u svom devetom finalu u Melburnu. Đoković je tokom turnira imao problema sa povredom stomačnog mišića, ali je u polufinalu prižio odličnu partiju protiv Aslana Karaceva.

Bez sumnje je ovo bilo poput rolerkostera. Povredio sam se u trećem kolu, posle toga se pojavila sumnja hoću li uopšte moći da igram ili ne, nisam trenirao danima između mečeva… Žreb je bio težak, igrao sam protiv momaka koji su u formi kao što su Zverev i Fric“, rekao je Novak.

vesti sa ao:

„Volim kada imam ozbiljan test u ranoj fazi turnira, kada moram da se izborim. I bilo je tako prošle sedmice, bio sam testiran na više nivoa. Ali u dobroj sam poziciji sada. Način na koji sam igrao, na koji se osećam, sve to me ohrabruje pred finale“.

Rival u borbi za titulu biće mu Danil Medvedev, jedan od predvodnika ‘nove generacije’ u tenisu.

„Pritisak uvek postoji, on je deo onoga što radimo. Mnogo se pričalo o novoj genariciji, koja treba da nasledi nas trojicu. To se još ne dešava. Uz dužno poštovanje, moraju još mnogo da rade. Ja neću samo stajati ovde i prepustiti im sve. Nateraću ih da zasluže ono što žele“, poslao je Đoković upozorenje.

Novak i Danil do sada su se sastali sedam puta, a srpski teniser vodi sa 4:3.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare