Novakov rival – nestašni dečko koji se uozbiljio

Australian Open 26. jan 202319:30 19 komentara
Tomi Pol
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Đoković je veliki favorit u polufinalu protiv Tomija Pola, pogotovo uzevši u obzir to kako je igrao na poslednja dva meča. I da, srpski muški tenis ima 30 grend slem finala posle poslednjeg američkog, ha-ha.

Piše: Ben Rotenberg, američki novinar

Mislim da je Tomi veliki borac, to je ono što je bilo najimpresivnije zasad u Melburnu. To dokazuje mnogo teško izvojevanih pobeda nad momcima poput Šeltona, Bautiste Aguta i Davidoviča Fokine.

On je sjajan, zaista sjajan atleta – brz je i kreće se sa lakoćom, a na ovom turniru takođe i igra taktički vrlo svesno. Uz to, veoma dobro se izborio sa pritiskom, pošto je bilo jasno da mu se žreb otvorio. Dok nije naleteo na Đokovića.

Mislim da će Pol želeti da produži razmene protiv Đokovića, pogotovo ako se stekne utisak da bi zbog problema sa zadnjom ložom Đoković mogao da ima problem sa kretanjem ili sa time koliko može da izdrži.

Tomi Pol
Photo by Lintao Zhang/Getty Images

Pol je pomalo nestašan karakter, rekao bih, ovde u SAD je izazvao probleme komentarom da su specijalisti za dubl beskorisni, kada je u novembru Radživ Ram izostavljen za spiska za Dejvis kup.

U ranoj fazi karijere, Tomi je imao reputaciju dečka koji voli žurke, ali to očito više nije njegov problem. Postao je mnogo profesionalniji, što mu je mnogo značilo, i još je prilično mlad sa 25 godina

Takođe, uz sebe ima odličnog trenera Breda Stajna, koji je pre trideset godina bio trener Džimu Kurijeru i sa njim je osvojio dve titule na Australijan openu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare