„Podrška iz celog sveta, ali najviše iz Kazahstana!“

Jelena Ribakina
REUTERS/Hannah Mckay

Aktuelna šampionka Vimbldona Jelena Ribakina igra fantastično na Australijan openu i juriša ka svojoj drugoj grend slem tituli. Moskovljanka koja predstavlja Kazahstan od od 2018. godine je posle pobede nad Jelenom Ostapenkom iz Letonije izjavila da je veoma zadovoljna načinom na koji servira.

Naredna protivnica za 23-godišnju Ribakinu biće bolja iz duela koji igraju Džesika Pegula i Viktorija Azarenka.

Povezano:

„Veoma sam zadovoljna kako sam igrala, uprkos pauzi zbog kiše. Mislim da sam je iskoristila na pravi način – kao svoju prednost. Sveukupno veoma solidna partija koju sam pružila. Mislim da sam posle iskustva na Vimbldonu sada opuštenija“, rekla je Jelena Ribakina osvrnuvši se na činjenicu da je njen meč sa Ostapenko prekinut na 20 minuta kako bi se zbog kiše zatvorio krov na „Rod Lejver areni“.

Ribakina zasad ima 29 as-udaraca, najviše na turniru. Bila je najbolja serverka i na Vimbldonu, grend slemu koji je osvojila prethodne godine.

„Servis mi je sve bolji otkad radim sa novim trenerom. Uvek je bio značajan deo mog arsenala, ali sada sam napravila neke promene u tehnici i serviram bolje. Ja jesam viša od većine igračica, ali mislim da i tehnika igra ulogu. U svakom slučaju, zadovoljna sam načinom na koji serviram“, kazala je trenutno 25. igračica sveta.

Novinare je zanimalo da li smatra da dobija dovoljno podrške iz Rusije, države za koju je prvenstveno nastupala.

„Dobijam podršku iz celog sveta, ali rekla bih da ona najviše dolazi iz Kazahstana, zemlje koju predstavljam“, kazala je Jelena Ribakina.

Ribakina ima tri WTA titule u karijeri, a plasman u polufinale joj je najbolji rezultat na Australijan openu u dosadašnjoj karijeri.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare