Stručnjak za imigraciona prava: Postoje tri ključna pitanja

Australian Open 6. jan 202218:47 > 18:49 42 komentara
REUTERS/Leonhard Foeger

Abul Rizvi, australijski stručnjak za imigraciona prava, ističe da Novak Đoković pred sudom može izneti adekvatnu argumentaciju po tri osnova i na taj način preokrenuti celu situaciju u svoju korist.

Novaku je onemogućen ulazak u Australiju zbog, navodno, nepotpune dokumentacije u vezi sa medicinskim izuzećem od vakcinacije protiv koronavirusa.

Povezane vesti

Zbog toga je najbolji teniser sveta proveo noć na aerodromu, a sad će u karantinu morati da sačeka ponedeljak i izlazak pred sud koji će doneti konačnu odluku.

Rizvi veruje da Đoković ima dobre šanse da sve reši u svoju korist.

Da sam Novakov advokat, postavio bih tri pitanja. Prvo: Ako moj klijent nije ispunio zakonske uslove, zašto ste mu dali vizu? Drugo: Ako ste bili zabrinuti zbog vize mog klijenta, zašto niste sve otkazali pre nego što je ušao u avion. Treće: S obzirom na to da ste mu dali vizu, a nijedna okolnost se nije promenila od tada, po kom osnovu možete da otkažete vizu?„, objasnio je Rizvi.

U međuvremenu, porodica Đoković je iznela svoje viđenje cele situacije na konferenciji za medije, posle koje je organizovan skup podrške pred Skupštinom Srbije u Beogradu.

Opširnije o tome pronađite na ovom linku.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare