Tajli: Pričao sam sa Novakovom porodicom, oni su za mir

Australian Open 28. jan 202310:18 21 komentara
Kelly Defina/Getty Images

U obraćanju medijima u Australiji, direktor Australijan Opena Kreg Tajli rekao je i da je razgovarao sa porodicom Novaka Đokovića nakon što je Novakov otac dospeo u centar pažnje zbog fotografisanja sa navijačima koji su nosili ruske zastave.

Porodica Đoković se po ovom pitanju oglasila saopštenjem, a o svemu je govorio i sam Novak. Sada se oglasio i direktor turnira.

Povezano:

„Proveo sam dosta vremena u razgovoru sa Novakovom porodicom. Savetovao sam ih da budu pažljivi, jer je ovo događaj koji ima veliki globalni značaj. Imate stotine navijača koji prolaze kroz kapije i ulaze u kompleks. Normalno je da postoje neki od njih koji dolaze sa namerom da urade nešto što će poremetiti sve, zbog toga treba biti još pažljiviji.“

Naglasio je da Srđan Đoković ne podržava rat. „Oni su razumeli sve to što sam im rekao, bili su ljuti što je sve shvaćeno tako i to nikako nije bila namera. Njegov otac ne podržava rat, svi oni su za mir.“

Tajli je na kraju govorio i o odluci turnira da ne dozvoli unošenje zastava Rusije i Belorusije na tribine, po čemu AO nije prvi, a verovatno ni poslednji:

„Od samog početka smo doneli takvu odluku kada je Rusija u pitanju, želeli smo da zaštitimo sve“, zaključio je Tajli.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare