Trojka će biti opasna za Đokovića

Novak Đoković
Cameron Spencer/Getty Images

Novak Đoković je član velike trojke, najbolje grupe igrača koju je tenis ikada imao, i to još u istoj generaciji. Ta trojka se raspala penzionisanjem Rodžera Federera i mukama Rafaela Nadala sa povredama, ali sprema se nova trojka koja ugrožava Đokovića.

Tako bar smatra Arno Klemon, finalista Australijskog opena iz 2001, kada je izgubio od Andrea Agasija.

TENIS:

 – Tačno je da će Karlos Alkaras i Janik Siner biti veoma opasni za Novaka, ali ne treba zaboraviti ni Danila Medvedeva – ističe Francuz.- O njemu se manje priča, ali on je i dalje prisutan. Pre godinu dana pričali smo samo o rivalstvu Alkarasa i Đokovića, ali to više nije slučaj. Najznačajnija stvar za tenis je da je dodat rivalitet Sinera i Alkarasa. I tako će biti u dugom periodu.

Nekada deseti teniser sveta kaže i da je jasno da je Siner ušao u krug najvećih asova današnjice.

– Janik se pridružio klanu Đoković, Alkaras i Medvedev – podsetio je Francuz na pobednike gren slem turnira. – Kada sam jesenas video kako dva puta pobeđuje Đokovića, u Torinu i na na Dejvis kupu i sada u Melburnu, rekao sam sebi, to je to.

Klemon ne štedi Novaka zbog slabog izdanja u Melburnu:

– Delovao je kao da je stariji od svojih 36 godina. Uvek smo raspravljali ko može da savlada Đokovića na betonu i na travi. Sada je došao momak koji može da ga pobedi na tvrdim podlogama. Siner je bio bolji u tri meča u poslednja tri meseca.

Francuz ne smatra da je Novakova era prošla.

– On i dalje može sve da stavi na svoje mesto. Ali ako uporedimo kraj 2023. i početak 2024, videćemo da ga je Siner savladao u dva meča koja su bila veoma važna, u Malagi i Melburnu. Sada ga je pobedio i na tri dobijena seta, on sada zna da to može da ponovi.

Klemon ističe da Đokoviću neće biti lako ni na narednim velikim turnirima.

– Dva ili tenisera mogu da mu se ispreče na ostalim gren slemovima. U stanju su da ga zaustave, ali i on može da vrati stvari na stanje na kome su bile – očekuje Klemon veliku bitku na takmičenjima velike četvorke.