Trojka će biti opasna za Đokovića

Novak Đoković
Cameron Spencer/Getty Images

Novak Đoković je član velike trojke, najbolje grupe igrača koju je tenis ikada imao, i to još u istoj generaciji. Ta trojka se raspala penzionisanjem Rodžera Federera i mukama Rafaela Nadala sa povredama, ali sprema se nova trojka koja ugrožava Đokovića. Pročitaj više

Tako bar smatra Arno Klemon, finalista Australijskog opena iz 2001, kada je izgubio od Andrea Agasija.

TENIS:

 – Tačno je da će Karlos Alkaras i Janik Siner biti veoma opasni za Novaka, ali ne treba zaboraviti ni Danila Medvedeva – ističe Francuz.- O njemu se manje priča, ali on je i dalje prisutan. Pre godinu dana pričali smo samo o rivalstvu Alkarasa i Đokovića, ali to više nije slučaj. Najznačajnija stvar za tenis je da je dodat rivalitet Sinera i Alkarasa. I tako će biti u dugom periodu.

Nekada deseti teniser sveta kaže i da je jasno da je Siner ušao u krug najvećih asova današnjice.

– Janik se pridružio klanu Đoković, Alkaras i Medvedev – podsetio je Francuz na pobednike gren slem turnira. – Kada sam jesenas video kako dva puta pobeđuje Đokovića, u Torinu i na na Dejvis kupu i sada u Melburnu, rekao sam sebi, to je to.

Klemon ne štedi Novaka zbog slabog izdanja u Melburnu:

– Delovao je kao da je stariji od svojih 36 godina. Uvek smo raspravljali ko može da savlada Đokovića na betonu i na travi. Sada je došao momak koji može da ga pobedi na tvrdim podlogama. Siner je bio bolji u tri meča u poslednja tri meseca.

Francuz ne smatra da je Novakova era prošla.

– On i dalje može sve da stavi na svoje mesto. Ali ako uporedimo kraj 2023. i početak 2024, videćemo da ga je Siner savladao u dva meča koja su bila veoma važna, u Malagi i Melburnu. Sada ga je pobedio i na tri dobijena seta, on sada zna da to može da ponovi.

Klemon ističe da Đokoviću neće biti lako ni na narednim velikim turnirima.

– Dva ili tenisera mogu da mu se ispreče na ostalim gren slemovima. U stanju su da ga zaustave, ali i on može da vrati stvari na stanje na kome su bile – očekuje Klemon veliku bitku na takmičenjima velike četvorke.