Australijanac pamti: Novaku se svašta dešava, a pisao mi je

Tenis 16. jan 202218:50 > 18:55 3 komentara
Sarah Reed, Getty Images

Australijanac Tanasi Kokinakis istakao je da mu izuzetno znače čestitke Novaka Đokovića i Rodžera Federera na prvoj osvojenoj tituli u karijeri.

Kokinakis je u subotu osvojio prvu titulu u karijeri, pošto je trijumfovao u rodnom Adelejdu.

„Veoma sam srećan. Savršen početak godine za mene. Ne mogu da budem srećniji jer sam osvojio titulu pred porodicom i prijateljima. Ali već se spremam za novi turnir“, rekao je 25-godišnjak.

Povezane vesti

Australijanac je često imao problema sa povredama u karijeri, pa su mu na prvom trofeju čestitali Novak Đoković i Rodžer Federer.

„Rodžer mi je poslao poruku iznenada. Bilo je nerealno. Zapravo, Đoković mi je takođe danas poslao poruku. Lepo je imati podršku legendi ovog sporta“, istakao je Tanasi.

„Iznenadio sam se. Gledao sam poruke, bilo mi je dosadno. I onda sam video da su mi pisali. Bio sam u šoku. Divno je imati njihovu podršku, oni su uradili toliko toga u ovom sportu. Znaju koliko meni ovo znači. Oni su osvojili po milion titula, tako da bi za njih ovaj trijumf bio minoran, a za mene je ogroman. Lepo je što su mi pisali“.

Đoković je poslao poruku Kokinakisu u danu kada je Federalni sud odlučivao hoće li mu dozvoliti da ostane u Australiji.

„Da, dešavalo mu se svašta. Možda je imao malo slobodnog vremena, nisam siguran šta se tačno dešavalo. Naravno, lepo je što mi je pisao. Kad god smo se sreli, bio je dobar prema meni, pitao me je kako sam. Kada sam se vratio prošle godine rekao je da mu je drago što sam tu. Svašta mu se dešava, tako da mi mnogo znači što mi je pisao“.

Ukoliko prođe u drugo kolo Australijan opena, verovatno ga čeka duel sa Rafaelom Nadalom.

„Da, video sam to. Nemoguće je tako nešto propustiti na društvenim mrežama. Naravno da bih voleo da igram sa njim, ali ne gledam toliko unapred. Prvo moram da pobedim u uvodnoj rundi“.

Australijanca na startu prvog grend slema čeka duel sa Janikom Hanfmanom. Nadal će igrati sa Mrkosom Gironom.