Danka odustala, Crna Gora nadigrala Nigeriju

Tenis 7. jun 202218:54 0 komentara
TSCG

Teniserke Crne Gore pobedili su u prvom kolu selekciju Nigerije, na turniru treće grupe Evro-Afričke zone koji se igra u Ulcinju. Veliki problem za Crnu Goru je činjenica da je Danka Kovinić, posle detaljnih pregleda, morala da odustane od učešća na turniru, zbog povrede ramena.

U prvom meču Bili Džing Kupa, nekada FED Kup, Iva Lakić (14) je savladala Adetajo Adetunji sa 6:0, 6:0. Tinejdžerska senzacija na svom debiju nije izgubila nijedan gem.

U drugom meču, Divna Ratković je bila bolja od Adesuve Osabuohien sa 6:2, 6:2. U tom trenutku, pitanje pobednika je rešeno, ali su tačku na i stavile Iva Lakić i Petra Mirković koje su savladale Adetunji i Adesuva Osabuohien sa 7:6, 7:6.

Cameron Spencer/Getty Images

Crna Gora je slobodna 8. juna, a dan kasnije igra protiv selekcije Bosne i Hercegovine, koja je najveći favorit na turniru u Ulcinju, koja u sastavu ima dve igračice koje se nalaze među 300 najboljih na WTA listi.

Što se Crne Gore tiče, bez Danke Kovinić, sa daleko najmlađom selekcijom na turniru, teško je proceniti koji su krajni dometi. Ono što se moglo videti prvog dana, teniserke Crne Gore će u svakom meču dati sve od sebe, a da li će to biti dovoljno da naprave podvig, slobodno se može reći senzaciju, da stignu do višeg ranga takmičenja, saznaćemo brzo.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!