A sada po Dejvis kup

Davis Cup 20. nov 202312:01 8 komentara

Teniska sezona je kao tekuća traka. Taman se završi jedan važan događaj, a počinje sledeći. Juče je Novak Đoković osvojio završni Masters, a već ove nedelje ga čeka finalni turnir Dejvis kupa.

Đoković se odmah iz Torina seli u Malagu, a tamo će mu biti mnogo teže. Teže, jer u Italiji je sve zavisilo od njega, a u Španiji će mnogo toga zavisiti i od drugih, njegovih saigrača u reprezentaciji.

povezano

Četvrtfinalni duel Srbije i Velike Britanije je na programu u četvrtak. Nole će imati dovoljno vremena za predah od nedeljnog podviga u podnožju Alpa, na oko 350 metara nadmorske visine, i adaptaciju za uslove na obali Mediterana.

Povoljna okolnost pred duel sa ekipom sa Ostrva je u činjenici da se njihova ekipa stalno osipa. Prvo je učešće otkazao Deni Evans, potom Endi Mari a znak pitanja je već duže i nad Kameronom Norijem, prvim reketom Britanije.

To znači da postoji mogućnost da se Srbima u Malagi u singlu suprostavi samo jedan teniser iz prvih 100, veoma talentovani 21-godišnji Džek Drejper, trenutno 61. na svetu. Njegove šanse protiv Novaka su na nivou teorije, ali ako Nori zaigra protiv Đokovića, Drejper bi mogao da se nosi sa bilo kojim od preostalih srpskih rivala na drugoj tabli.

Adut Britanaca je dubl, jer je Džo Solisberi juče osvojio titulu u Torinu. U vrhu je i Nik Skapski, a jedan od velikih šampiona je i Džejmi Mari. Svi su bili prvi na svetu i zato sa te strane preti velika opasnost. Zbog toga bi bilo opasno da posle singla bude 1:1 jer bi odluka pala u igri parova.

Ako Orlovi prelete Ostrvo, najverovatnije će u polufinalu igrati sa Italijom koja je favorit protiv Holandije. Gotovo je sigurno da će u tom slučaju Đoković i Siner ponovo ukrstiti rekete, dok bi na drugoj tabli rival mogao da bude Lorenco Muzeti, 27. na ATP listi. Azuri nemaju tako zvučna imena u dublu, tako da finale ne bi bilo nedostižno.

Holanđanima bi adut mogla da bude druga tabla na kojoj je Van de Botik Zandšulp, kao i dubl koji predvodi Vesli Kolhof.

U ostalim četvrtfinalnim parovima se sastaju Kanada – Finska i Češka – Australija. Nijedna od ovih ekipa nije nepobediva, tako da Đoković, Đere, Lajović, Kecmanović i Međedović imaju čemu da se nadaju.

Ne treba zaboraviti ni da selektori još uvek imaju pravo izmena spiska reprezentativaca pa možda postoji i mogućnost izvlačenje nekog skrivenog aduta iz rukava.

Merkur Xtip promo Torino Dejvis kup
promo

Bonus video