Džumi u tri seta savladao Alvaresa, BiH vodi 1:0

Davis Cup 18. sep 20210:49 0 komentara
Quinn Rooney/Getty Images

Bosna i Hercegovina igra meč Svetske grupe I Dejvis kupa protiv Perua u Limi gde se bori za šansu da sledeće godine zaigra na finalnom turniu Svetske grupe. U prvom meču Damir Džumhur uspeo je da savlada Nikolasa Alvaresa u tri seta i donese prednost svojoj reprezentaciji.

Iako već neko vreme Džumhur nije u formi u kojoj je bio kao učesnik najjačih svetskih turnira, ipak je gledajući rejting i kvalitet bio veliki favorit protiv Alvaresa. On je 126. a Peruanac tek 372. na ATP listi.

Prvi set bio je slika i prilika kako bi takav meč trebalo da izgleda u objektivnim okolnostima. Odmah je na startu Džumhur napravio dupli brejk, poveo 4:0 i rutinski priveo set kraju – 6:2. Drugi set nekako liči na Džumhura poslednjih godina. Neverovatne oscilacije, padovi, usponi i na kraju ga je izgubio za dlaku.

Peruanac je napravio dupli brejk i poveo 4:0. Džumhur je napravio ribrejk, ali je Alvares došao do 5:2 i na Džumhurov servis došao do set lopte. Spasio je to Džumi, a potom napravio brejk i ubrzo izjednačio na 5:5. Imao je momentum na svojoj strani i došao do dve vezane brejk lopte u narednom gemu. Ali to je Džumhur. Nije iskoristio ni to, ni još jednu brejk loptu, pa je u taj brejku pala odluka seta. Od 11 poena čak šest su bili mini brejkovi, a Alvares je bio taj koji je na kraju dobio 7:4 i izjednačio u setovima.

Ipak, u trećem setu Džumhur nije dozvolio senzaciju. Napravio je brejk za 3:1 i držao ga je sigurno do samog kraja, dobio set 6:3 i doneo prednost Bosni i Hercegovini u Peruu.