Viško o debaklu Srbije u Dejvis kupu: Trenutak za kritike

Davis Cup 3. feb 202418:58 34 komentara
Viktor Troicki
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Srpska teniska reprezentacija šokantno je eliminisana u Dejvis kupu pošto ju je u kraljevačkoj hali „Ibar“ sa 4-0 pobedila selekcija Slovačke. Na licu mesta bio je Nebojša Višković, komentator Sport kluba, koji je posle poraza Srbije komentarisao uzroke poraza.

Posle dva poraza u singlu u petak, u subotu je Srbiju „dokusurio“ slovački dubl Lukas Klajn i Igor Zelenaj.

Povezano:

„Slovaci su dole na terenu i raduju se jer je njihova kraljevačka avantura završena pobedom 4-0, što verovatno ni najveći njihovi optimisti nisu mogli da očekuju. Koji su razlozi debakla srpskog tenisa? Debakl je zaista prava reč u ovom slučaju. Razloga je mnogo i malo je vremena da bismo se dotakli svega. Čini mi se da u svim elementima, razmišljanjima i odlukama treba tražiti razloge ovog poraza. Od izbora podloga, preko igrača, preko pehova i malera, pa do energije koja jednostavno nije postojala u srpskom timu u tokom ova dva dana“, kaže Nebojša Višković.

Srbija je bila ogroman favorit u duelu sa Slovacima, ali došlo je do velikog iznenađenja.

„Bilo je u prošlosti poraza u kojima se ‘ostavi srce na terenu’, a ovo u Kraljevu ne bi moglo da se podvede pod tu kategoriju i to je ono što mene konkretno najviše boli. Ako smo imali običaj da hvalimo naše tenisere kada to zaslužuju, onda mislim da je ovo pravi trenutak da se upute i kritike na njihov račun. Jesmo možda razmaženi, jesmo navikli na sjajne rezultate, ali Srbija je peta na svetu kada je u pitanju rang-lista Dejvis kupa i polufinalista tog takmičenja. Srbija je velesila u ovom sportu i prosto očekujemo više od naših momaka“, kaže Viško.

Srbija će posle ovog neuspeha morati u borbu za opstanak u Svetskoj grupi I. Zasad, mogući protivnici su Egipat, Japan, Norveška, Poljska i Turska.

„Nadamo se da će sada makar biti izboren opstanak, pa da sledeće godine napadnemo ‘salataru’“, zaključio je komentator Sport kluba.

View this post on Instagram

A post shared by Sport Klub (@sport.klub)

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare