Troicki: Međedović najjači srpski server

Davis Cup 1. apr 202310:29 0 komentara
Guliver

Viktor Troicki je proteklih dana imao pune ruke posla. Pomagao je Novaku Đokoviću da počne pripreme za sezonu na šljaci, ali i Hamadu Međedoviću da nastavi uspon ka svetskom vrhu.

Povezano

Najperspektivniji srpski teniser ima 19 godina, pre dve nedelje je osvojio čelindžer u Sekešfehervaru i napravio džinovski korak napred, prvi put se našao u najboljih 200 na svetu. A u februaru je bio 261.

– Mnogo očekujemo od njega – ističe Troicki.- Hamad vežba ovde u Centru Novak, ja sam njegov trener. Cilj je da se što pre domogne prvih 100 na svetu. Trenutno je 192. Sledeći turnir mu je čelindžer u Splitu za nedelju dana, posle ide u Banjaluku, gde je dobio vajld kard. Na Rolan Garosu će igrati prvi seniorski gren slem u karijeri.

Međedović je sada siguran učesnik pariskih kvalifikacija, malo je vremena da obezbedi glavni žreb, ali bi to možda bilo moguće na Vimbldonu ili Ju-Es openu.

– Mislim da može daleko da stigne, ima veoma veoma snažnu igru – dodaje Viktor.- Mora još malo da se sredi, i fizički i mentalno, da ojača.

Hamad često servira brže od 220 kilometara na sat, a kaže da može i brže od 230.

– Može – uverio se u to Troicki.- Sigurno jedan od naših najjačih servera. Imali smo sjajne igrače za ovaj udarac. I Vemić i Bozoljac i Zimonjić, pa i ja, svi servirali veoma snažno ali on to radi najjače od svih. Zaista je jak i može da servira vrlo brzo.

Ko još od mladih tenisera trenira u Centru Novak?

– Imamo Marka Maksimovića koji je trenutno 122. na svetskoj juniorskoj listi, iako je tek napunio 17 godina. Imamo i Nikolu Đošića, za koga se nadamo da će uskoro moći da predstavlja Srbiju jer je još uvek pod zastavom Švajcarske. Pokušavamo sve da on zaigra za našu državu. Ima 15 godina i trenutno je 218. na svetskoj juniorskoj listi do 18. Bio je evropski prvak do 14 godina. Zaista sjajan potencijal i veliki talenat.

A kod teniserki?

– U ženskoj konkurenciji Lola Rodivojević napreduje sjajno, trenutno je 270. na VTA listi i pokušava da izbori plasman na prvi seniorski gren slem turnir, što bi bio veliki uspeh sa 18 godina. Može daleko jer ima sjajnu igru.

Iako se na Dorćolu bruse dijamanti srpskog tenisa, nisu oni jedini koji ovde treniraju.

– Imamo i puno mladih stranaca, naročito iz Rusije. Dolazi mnogo igrača iz inostranstva, veoma dobrih juniora – zadovoljan je Troicki.