Troicki za SK: Nadam se Salatari i kao selektor

Davis Cup 17. dec 202017:46 > 18:15 22 komentara
REUTERS/Ciro De Luca

Ono što je pre neki dan bilo nagovešteno, danas je i ozvaničeno. Viktor Troicki postao je selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije. U razgovoru za Sport klub, 34 - godišnji as nije krio zadovoljstvo zbog nove uloge.

Možda sve izgleda da je iznenada, ali se ovo „krčkalo“ već neko vreme. Igrači su bili ti koji su tražili da dođem na mesto selektora. Hteli su neku promenu i mislili su da sam ja najbolje rešenje. Naravno da sam ponosan što sam na čelu nacionalnog tima. Ovo je za mene ogromna čast i obaveza“, istakao je 36-godišnji Beograđanin.

povezane vesti

Nije nekada 12. teniser sveta propustio priliku da se zahvali dosadašnjem selektoru Nenadu Zimonjiću.

„Ziki je fenomenalno radio svoj posao. Imali smo sa njim uspeha i u Dejvis kupu, osvojili smo ATP kup. Međutim, igrači su smatrali da je došlo vreme da neko drugi obavlja tu funkciju“.

Viktor je i dalje aktivan teniser i nije imao iskustva u trenerskom poslu. Međutim, kaže da mu to neće predstavljati problem.

Moja uloga je da pozovem najbolje igrače i da mi se oni predvođeni Novakom Đokovićem odazovu“, uz osmeh kaže Troicki i dodaje, „Poznato vam je svima da je promenjen format Dejvis kupa. Sve se igra na jednom mestu. Nema čestih okupljanja. Posao počinje krajem novembra i završava se početkom decembra. Biću uz igrače i na Olimpijskim igrama u Tokiju. Svi oni naravno imaju svoje timove ljudi, a ja ću pokušati da dam doprinos nekim savetom ili informacijom“.

Najsvetliji trenutak u karijeri Viktora Trocikog bila je pobeda protiv Mikaela Ljodre u petom odlučujućem meču finala Dejvis kupa 2010. godini. Zahvaljujući tom trijumfu Srbija je stigla do prve i za sada jedine „Salatare“ u istoriji.

Iskreno nadam se peharu i kao selektor. To bi bila fenomenalna stvar. Imamo neverovatnu grupu tenisera predvođenu Novakom Đokovićem, najboljim na svetu. Tu su i Filip Krajinovića, Dušan Lajović, Laslo Đere, Miomir Kecmanović. Uvek nas je krasila i sjajna atmosfera. I kao igrač, zbog bogatog iskustva, voleo sam da dajem savete. Sada će to biti još izraženije. Iskreno baš se radujem novom izazovu“, kaže Troicki.

Odluka da preuzme ulogu selektora, logično su pokrenule priče o kraju igračke karijere.

Sigurno je da više neću igrati za Dejvis kup reprezentaciju Srbiju. Kao što sam rekao daću sebi još jednu šansu da pokušam na Turu. Ne želim da se predam. Naravno neću igrati po svaku cenu. Ako ima smisla, nastaviću. Ako ne, staviću tačku. Dovoljno toga sam prošao da mogu da procenim kada je dosta“, rekao je Viktor Troicki.